Gündem'Hukukun dışına çıkanın gözünün yaşına bakmayız'

'Hukukun dışına çıkanın gözünün yaşına bakmayız'

16.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Terörle mücadeleden geri adım atılmayacağını söyleyen Erdoğan, “Hukukun dışına çıkanın, kendini devletten, kamu otoritesinden üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız” dedi.

Hukukun dışına çıkanın gözünün yaşına bakmayız

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nda düzenlenen Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni’nde konuştu. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

GURUR DUYUYORUM: Sizlerin şu birlikteliğini, gönüllere güven veren şu cesaretini gördükçe Türkiye Cumhurbaşkanı olarak inanın hepinizle gurur duyuyorum. Her birinizi, sizlerin nezdinde jandarma ve sahil güvenlik teşkilatımızın bütün mensuplarını yürekten selamlıyorum. 

TERÖRE KARŞI TARİHİ KAZANIMLAR: Türkiye bugün tüm dünyada cesur ve vicdanlı bir duruş sergiliyorsa, bunun en önemli sebebi son 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılardır. Tam 40 yıldır milletimizin başına bela edilen bölücü terör örgütüne karşı mücadelede tarihi kazanımlar elde ettik. Son olarak dün kırmızı kategorideki bir caniden de döktüğü bütün kanların hesabını sorduk. Bundan geriye gidiş kesinlikle söz konusu olmayacak. Terörü ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarana kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim hukuka, kanuna riayet eden hiç kimse ile sorunumuz yok. Ama hukukun dışına çıkanın, kendini devletten, kamu otoritesinden üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız. 

Haberin Devamı

AMAN VERMEYECEĞİZ: Vatandaşlarımızın canına, malına, namusuna, huzuruna kastedenlere kesinlikle müsamaha göstermeyiz. Mafyaymış, çeteymiş, insan kaçakçısıymış, teröristmiş, şehir eşkıyasıymış... Bunların hiç birine aman vermeyeceğiz. Emniyetimizin, jandarmamızın, sahil güvenliğimizin yakın işbirliği sayesinde suçun her çeşidiyle mücadelede son dönemde önemli mesafe katettik, bunu çok daha ileriye taşıyacağız. Cezasızlık algısının, ‘Yapanın yanına kar kalıyor’ algısının toplumda yerleşmesine hiçbir surette müsaade edemeyiz. 

‘DEVLET NEREDE’ FERYADI ETTİRMEYİN: Sizden isteğim; vatandaşı hiç bir zaman ‘devlet nerede’ diye feryat ettirmemenizdir. Zor anında, dar anında, tehdit altında olduğu anda hızla vatandaşın yanında olacak, elinden tutacak, devletinin gücünü hissettireceksiniz. Devletin sahibi, aziz milletimizin ta kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti; Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi ayrımı olmadan 85 milyonun tamamının ortak yurdudur. Bu millet bizim, bu ülke hepimizin. İnsanımızın derdiyle dertlenecek, görev yaptığınız her yerde vatandaşla hemhal olacaksınız. Milletimiz huzur ve güven içinde olursa, devletimiz de güçlü olur. 

Haberin Devamı

ZALİME YAVUZ: Sizlerden zalime Yavuz, mazluma Yunus olmanızı bekliyorum. Biz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet aşkıyla geleceğe yürüyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in Çanakkale’de, Kocatepe’de Mehmedimizle verdiğimiz mücadelenin devamı, inanıyorum ki sizler olacaksınız.