GündemHuduti hâkim karşısında

Huduti hâkim karşısında

17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Malatya’daki darbe davasında dönemin 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti savunma yaptı.

Huduti hâkim karşısında

Darbe girişimini ilk olarak oğlundan duyduğunu, ardından Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in evini bilgi amaçlı aradığını ve telefona çıkan eşinin Güler’e ulaşamadığını söylediğini belirten Huduti, Bunun üzerine ordu harekat merkezini aradım. Yaşananlara ilişkin bilgi olup olmadığını ve 2. Ordu’da benzer olaylar olup olmadığını sordum. Benim bildiklerim dışında başka bir bilginin bulunmadığı söylendi. Benim harekat merkezini aradığım saat itibarıyla sıkıyönetim mesaj emirleri geldiği halde tarafıma hiçbir bilgi verilmemiştir” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra makam aracına binerek karargaha gitmek üzere yola çıktığını aktaran Huduti, amacının karargaha gidip birliklerin durumunu öğrenip kontrolü ele almak olduğunu öne sürdü.

Huduti hâkim karşısında

O komutana ağırlaştırılmış müebbet

- FETÖ’nün darbe girişimi sırasında adı sözde “Yurtta Sulh Konseyi”nce hazırlanan listede “Giresun sıkıyönetim komutanı” olarak yer alan eski Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı kurmay albay Emre Fırat’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

- İzmir merkezli 6 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

- Bursa’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce görevden ihraç edilen eski Kriminal Polis Laboratuarı Şube Müdürü Mehmet H.’nin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

- Kocaeli’nde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. HA, AA