GündemHGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

09.01.2018 - 10:29 | Son Güncellenme:

HGS, otoyol ve köprülerden daha hızlı geçiş yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Sürücüler, HGS kartlarına bakiye yükleyerek, geçiş noktalarını kullanabilirler. HGS, araç yoğunluğunun da azaltılmasına yardımcı olur. HGS bakiyesi nasıl sorgulanır? HGS cezası nasıl ödenir?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır

HGS bakiye sorgulama, dört farklı seçenek ile yapılabilir. Bunlar; e-Devlet, telefon ile sorgulama, banka aracılığı ile sorgulama ve PTT’dir. Geçiş noktalarından, HGS bakiyesi olmadan geçiş yapan sürücülere ceza kesilir. Kartta bakiye kalmaması sorunundan, otomatik ödeme talimatı verilerek kurtulunabilir. Otomatik ödeme ile geçiş ihlalleri sona erebilir.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiye sorgulama; e-Devlet dışında PTT, telefon ve bankalar aracılığı ile de yapılabilir. e-Devlet ile HGS bakiye sorgulama için; turkiye.gov.tr internet sitesinden uygulamaya giriş yapılır. e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. Menüden ilgili bağlantı ile bakiye sorgulaması gerçekleştirilebilir.
Telefon ile HGS bakiye sorgulama; 444 1 778 ya da 0580 460 60 60 numaralı telefonlar aranarak yapılabilir. PTT ile HGS bakiye sorgulama; ptt.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. İnternet sitesine giriş yapıldıktan sonra, ‘HGS bakiye sorgulama’ bağlantısı ile kalan bakiye öğrenilebilir. Bankalar aracılığı ile sorgulama ise; banka şubelerinden, mobil uygulamalarından ve müşteri temsilcileri aranarak yapılabilir.

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS cezası, PTT internet sitesinden ya da e-Devlet uygulamasından sorgulanabilir. e-Devlet ile HGS ceza sorgulama için; turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. e-Hizmetler bölümünden PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. Menüden ‘HGS Geçiş İhlalli Geçiş’ bağlantısı ile de HGS cezası öğrenilebilir. Ceza ödemeleri; banka şubelerinden, mobil uygulamalardan ve internet bankacılığından yapılabilir.

HGS KARTLARI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlıdır ve ücretlendirmeler plakaya yapılır. Plakaya tanımlı olduğu için, başka araçlar için kullanılamaz. Kaçak geçiş yapan sürücüler, geçiş yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde HGS abonesi olurlarsa ya da HGS hesaplarına bakiye yüklerlerse ceza ödemezler. 15 gün içinde bakiye yüklemeyenler için ihlalli geçişe yönelik tebligat işlemi yapılır. İhlali geçiş sonucunda sürücüye 11 kat ceza kesilir.

Yazarlar