GündemHavada paketlendiler! 'Teröristlere göz açtırmayacağız'

Havada paketlendiler! 'Teröristlere göz açtırmayacağız'

19.08.2024 - 06:45 | Son Güncellenme:

‘Özel eğitimli’ olduğu değerlendirilen 4 terörist, 2 paramotorla Irak’tan Türkiye’ye geçmeye çalışırken Uludere Düğün Dağı bölgesinde etkisiz hale getirildi. Önceki gün saat 22.00’den sonra adım adım takip edilen teröristler, dün sabah havadan ve karadan ateş altına alındı. Teröristlerle birlikte adeta cephanelik ele geçirildi.

Aslıhan Altay Karataş - Şırnak’ın Uludere ilçesi Düğün Dağı bölgesinde paramotorla Irak sınırından Türkiye’ye giren eylem hazırlığında 4 terörist, filmleri aratmayan bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Milliyet’in edindiği bilgiye göre, önceki gün saat 22.00 sıralarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait “AKINCI TİHA” tarafından 2 paramotorun Türkiye’ye doğru geldiği tespit edildi.

4 PKK’lı teröristin bulunduğu 2 paramotor, havadan anbean takip edildi. Bölgeye havadan SİHA, J-İHA ve Jandarma ATAK Taarruz helikopterleri, karadan da 5 Tim, 2 JÖH Timi, 2 Jandarma Komando Timi ve 1 METİ (Mayın, El yapımı patlayıcı Tespit ve İmha) Timi sevk edildi. Dün sabah saatlerinde 2 terörist havadan açılan ateş sonucu vurulurken, diğer iki terörist de karadan bölgeye sevk edilen komandolar tarafından etkisiz hale getirildi.

12 SAAT SÜRDÜ

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yaklaşık 12 saat süren operasyon sonucu, eylem için Türkiye’ye geçmeye çalışan 4 terörist, emellerine ulaşmadan etkisiz hale getirilmiş oldu. Terör örgütünün “hava gücü” olduğu değerlendirilen 4 teröristin özel eğitimli olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edilen teröristlerin üzerinden 2 adet M-16 Piyade Tüfeği, 2 adet M-4 Piyade Tüfeği, 2 adet cep telefonu, 1 adet lazer metre, 2 adet Glock tabanca, 3 adet şarjör, 6 adet pil bloğu, 1 adet motosiklet aküsü ve tahkim malzemeleri çıktı.

‘GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya mesajında “Aziz milletimizin bilmesini İsterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz. Operasyonu gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığımızı ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Havada paketlendiler Teröristlere göz açtırmayacağız

YERLİ VE MİLLİ HAVA ARAÇLARI KULLANILDI

Teröristler, yerli üretim SİHA, J-İHA ve Jandarma ATAK Taarruz helikopterleriyle ateş altına alındı.

Havada paketlendiler Teröristlere göz açtırmayacağız

Ele geçirilen paramotor

ABD YAPIMI SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Teröristlerin üzerinden ABD deniz piyadelerinin standart silahı olan 2 adet M-16 ve 2 adet M-4 piyade tüfeği, 2 Glock tabanca ve çok sayıda mühimmat çıktı.

Haberin Devamı

Havada paketlendiler Teröristlere göz açtırmayacağız

ALÇAK İRTİFA ÖNLEMİ SONUÇ VERDİ

Dört teröristin paramotorla Irak sınırından Türkiye’ye geçme girişimi, bir yıl önce Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik bombalı terör saldırısını akıllara getirdi.

1 Ekim 2023’te İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Atatürk Bulvarı girişine araçla gelen 2 terörist saldırı girişiminde bulunmuş, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermeleri neticesinde etkisiz hale getirilmişlerdi. Bakan Yerlikaya, terör saldırısını gerçekleştirenlerin Suriye’den çok güçlü bir ihtimal paramotorla geldiklerini açıklamıştı. Daha sora Nisan 2024’te, 2 teröristin saldırıda kullandıkları aracı gasbettikleri ve bir veteriner teknikerini şehit ettikleri Kayseri’nin Develi ilçesinde paramotor bulunmuştu. Bu olayın ardından sınırda alçak irtifa ihlallerine yönelik önlemler artırılmıştı. Dünkü başarılı operasyon, alınan önlemlerin bir sonucu olarak değerlendiriliyor.