Gündem'Halı çırpma' kavgasında komşusunu öldürdü, katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı

'Halı çırpma' kavgasında komşusunu öldürdü, katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı

30.09.2024 - 15:48 | Son Güncellenme:

Ankara'nın Polatlı ilçesinde balkondan halı çırptığı için tepki gösterdiği üst kat komşusunun eşi Hasan Kamış (49) tarafından bıçaklanarak öldürülen Hazal Gencer (33) toprağa verildi. Tutuklanan Hasan Kamış'ın ise ifadesi ortaya çıktı.

Olay, dün Şehitlik Mahallesi'ndeki Kızılcık Sokak’ta meydana geldi. 2 katlı binanın 1'inci katında oturan Hazal Gencer, önceki akşam üst katında oturan Meryem Kamış'ın balkondan halı çırpmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Taraflar arasındaki tartışma, komşuların araya girmesiyle sona erdi.

Dün sabah eve gelen Meryem Kamış'ın eşi Hasan Kamış, yanına bıçak alıp eşinin tartıştığı komşusunun kapısına gitti. Burada Hasan Kamış ile Hazal ve Vedat Gencer çifti arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Hasan Kamış, çifti bıçakladı. 2 çocuk annesi Hazal Gencer hayatını kaybederken, Vedat Gencer ise ağır yaralandı.

Halı çırpma kavgasında komşusunu öldürdü, katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı

Fotoğraftaki: Hasan Kamış

KATİL ZANLISININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Olaydan sonra polise teslim olan Hasan Kamış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eşi Meryem Kamış ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hasan Kamış, ifadesinde Vedat Gencer ile kavga ettiğini, Hazal Gencer'i öldürmek istemediğini, araya girdiği için bıçaklandığını ve öldüğünü polise teslim olduktan sonra öğrendiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Halı çırpma kavgasında komşusunu öldürdü, katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı

Fotoğraftakiler: Hazal Gencer ve Vedat Gencer

Hazal Gencer'in cenazesi ise öğle namazı sonrası Polatlı Yenimahalle Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Polatlı Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Olayda yaralanan ve Polatlı İlçe Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Vedat Gencer'in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

"BİR ÇOCUK, ‘BABA, BABA’ DİYE BAĞIRIYORDU"

Mahalle Sakini Fatma Özdoğan, sabah saatlerinde meydana gelen olay sırasında bağrış sesleri duyduğunu ifade ederek, “Orada bir gürültü oldu. Bir çocuk, ‘baba, baba’ diye bağırıyordu. Oradaki bütün herkes kafasını iki elinin arasında tutuyordu. Herhalde halı kavgasıymış. Ben balkonda gördüm, içeride hastam olduğu için gitmedim ama feryatlar çok büyüktü" dedi.

Halı çırpma kavgasında komşusunu öldürdü, katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2 çocuk annesi 33 yaşındaki Hazal Delal Gencer, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenazede cinayete kurban giden kadının küçük oğlu annesinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.