GündemHafta sonu yasak var mı, nasıl olacak? Hafta sonu hangi illerde, hangi saatlerde sokaÄŸa çıkma yasağı var?

Hafta sonu yasak var mı, nasıl olacak? Hafta sonu hangi illerde, hangi saatlerde sokaÄŸa çıkma yasağı var?

18.11.2020 - 18:22 | Son Güncellenme:

Sokağa çıkma yasakları geri geldi. Tüm günü kaplamayan yasaklar, belli saat aralıkları ile sınırlandırıldı. Özellikle hafta sonu günlerini ilgilendiren sokağa çıkma yasağı saatleri kaç oldu? Milyonlarca vatandaş, cumartesi ve pazar günleri hakkında bilgi almak için arayışa geçti. Peki Hafta sonu yasak var mı, nasıl olacak? Hafta sonu hangi illerde, hangi saatlerde sokağa çıkma yasağı var? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan o açıklamalar...

Hafta sonu yasak var mı, nasıl olacak Hafta sonu hangi illerde, hangi saatlerde sokağa çıkma yasağı var

 İçişleri Bakanlığı, Korona virüs yeni tedbirleri konu alan bir genelge yayımladı. Bu genelde içerisinde sokağa çıkma kısıtlamaları da yer aldı. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında büyük merak konusu olan hafta sonu yasakları hakkında araştırmalar halen hız kesmiyor. Peki Hafta sonu yasak var mı, nasıl olacak? Hafta sonu hangi illerde, hangi saatlerde sokağa çıkma yasağı var?

Haberin Devamı

HAFTA SONU YASAK VAR MI?

Hafta sonu günlerinde belli saat aralığını kapsayan kısıtlamalar uygulanacak.

HAFTA SONU YASAK NASIL OLACAK?

Hafta sonu günlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından verilen saat aralığında dışarıya çıkılabilecek. Verilen saatler dışında dışarıya çıkılamayacak.

HAFTA SONU HANGÄ° Ä°LLERDE YASAK VAR?

Hafta sonu yasakları 81 ili kapsıyor.

HAFTA SONU HANGÄ° SAATLERDE YASAK VAR?

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları 10:00 - ­20:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.  Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaftır.

Bu doÄŸrultuda ilk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00 denÂKasım Pazar günü saat 10:00 a kadar ve 22 Kasım Pazar  günü saat 20:00 den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar sokaÄŸa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.  Bundan sonraki hafta sonlarında da uygulama yeni bir karar alınıncaya kadar yukarıda belirtildiÄŸi ÅŸekilde devam edecektir.

Â