09.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
İSTANBUL Milliyet
Dünya çapında şef aşçılar yetiştirmeyi hedefleyen Okan Üniversitesi, 32 öğrenciye aynı anda hizmet verebilen Türkiye’nin en büyük gastronomi mutfağını hayata geçirdi. Üniversitenin Gastronomi Bölümü bünyesindeki “O’Mutfak” adı verilen 1000 metrekarelik uygulama mutfağı ve restoranı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı törenle açıldı.
Üniversitenin Tuzla Kampüsü’nde dün düzenlenen açılış törenine Bakan Eker’in yanı sıra Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve Rektör Prof. Dr. Şule Kut’un yanı sıra sektörün önde gelen isimleri katıldı.
Öğrencilerle sohbet
2 adet 32 kişilik aşçılık ve bir adet 18 kişilik pastacılık uygulama sınıfı ile restoranın yer aldığı binanın açılış kurdelesini kesen Bakan Mehdi Eker, kendi için özel olarak hazırlanan şef aşçı kıyafetini giyerek O’Mutfak’ta incelemelerde bulundu.
Gastronomi Bölümü öğrencileriyle bir süre sohbet eden Bakan Eker, açılışın ardından Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği “Türkiye’nin Et ve Süt Politikası” konulu panelin açılışında konuştu.
Türkiye’nin gıda maddeleri konusunda dışarıya hiçbir şekilde bağımlı olmadığını belirten Eker, “Bugün TÜİK’in açıklamasına göre Türkiye 16 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Türkiye kendi ihtiyacını karşılayarak dünyada da daha fazlasını satan bir ülke haline geldi” dedi.
Türkiye’nin en büyük gastronomi mutfağı
Mezunlara iş sözü
Açılışa katılan gıda ve yeme-içme sektörünün tanınmış isimleri, O’Mutfak’a hayran kaldıklarını söylediler. Aralarında Reina’nın ortaklarından Ali Ünal, Sahan restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan, Günaydın Et’in sahibi Cüneyt Asan, Sardunya Catering’in Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran ve Mar Group Kurucu ortaklarından Uğur Karabayır’ın da yer aldığı sektörün önde gelenleri, Gastronomi Bölümü öğrencilerinin hemen şirketlerinde staj yapabileceklerini belirterek, mezun olduklarında ise iş imkânı sunacaklarını ifade ettiler.