27.04.2018 - 14:33 | Son Güncellenme:
Orta Doğu tavuk burgeri
Hazırlama süresi: 10 dakika
Toplam süre: 20 dakika
Servis: 4 kişilik
Malzemeler:
Burger için:
2 çay kaşığı sızma zeytinyağı,
1 büyük soğan (ince doğranmış),
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı kıyılmış kişniş
Çeyrek çay kaşığı kırmızı pul biber,
1.5 çay kaşığı koşer tuzu
Taze çekilmiş karabiber,
2 diş kıyılmış sarımsak
Bir tutam doğranmış düz yaprak maydanoz,
Yarım kilo yağsız tavuk kıyması
Çeyrek fincan yoğurt,
3 yemek kaşığı nar pekmezi
Garnitürler için:
4 dilim kızartılmış tam buğday ekmeği,
1 adet dilimlenmiş domates
1 adet ince dilimlenmiş salatalık,
1 küçük mor soğan
Zeytinyağını tavada ısıtın, soğan, tarçın, pul biber, tuz ve karabiber ekleyin. Evinizde varsa kişniş de ekleyebilirsiniz. Soğanları yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Sarımsak ve maydonozu ekleyerek pişirin. Hepsini büyük bir kaba alarak soğumaya bırakın. Soğanlar kaybolacak şekilde tavuk ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Son olarak tuz ve karabiber ilavesiyle köftenizi pişirmeye hazır hale getirin.
Yapışmaz bir tavada orta ateşte pişinceye kadar kızartın ve 70-75 dereceye kadar pişirin. Köfte üzerine fırça ile üzerine nar pekmezini sürün ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Kızarmış burger ekmeklerinizle birlikte servis yapabilirsiniz.
Sarımsaklı barbekü burger
Hazırlanma süresi: 10 dakika
Toplam Süre: 30 dakika
Servis: 4 Kişilik
Malzemeler:
1 yemek kaşığı parçalar halinde kesilmiş tereyağı
1 küçük soğan (Yarısı ince kıyılmış, diğer yarısı ince dilimlenmiş şekilde)
2 diş ince doğranmış sarımsak,
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker,
1 çorba kaşığı acı sos
1 çorba kaşığı Worcestershire sosu (göz kararı) (Büyük marketlerden temin edilebiliyor)
600 gr kıyılmış tavuk,
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı bal (göz kararı),
1 limon sıkılmış,
İsteğe göre turşu
2 su bardağı rendelenmiş lahana karışımı (kırmızı ve beyaz),
Tuz ve karabiber
Sarımsaklı barbekü burger tarifi
Orta ateşte küçük bir tavada, tereyağını eritin. Kıyılmış soğan, sarımsak ve domates salçasını tavaya ekleyerek 5 dakika yumuşayana ve tadını alıncaya kadar ısıtın. Biraz şeker serperek ateşten alın. Bir kasede 5 dakika boyunca soğumaya bırakın. Bir kaseye domates salçasını, Worcestershire sosunu ve acısı sosu ekleyerek karıştırın. Bu kaseye tavuk kıymasını ekleyerek baharatlar güzelce yayılacak şekilde yoğurun. Ardından 4 adet köfteye burger şeklini verebilirsiniz.
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağını ısıttıktan sonra, orta yüksek ısıda yapışmaz tavada her bir tarafını altışar dakikada pişirebilirsiniz.
Bal, limon suyu ve sızma zeytinyağını bir kasede birleştirin. Dilimlenmiş soğan ve lahanayı da bu karışıma ekleyince lahana salatanız hazır olacaktır. Köfteniz, lahana salatanız ve ekmeğiniz ile birlikte sağlıklı burgerlerinizi servise hazır hale getirebilirsiniz.