GündemFilistinli iş insanının öldürülmesinde sır perdesi aralanıyor: Mossad suikastı değil!

Filistinli iş insanının öldürülmesinde sır perdesi aralanıyor: Mossad suikastı değil!

19.08.2024 - 17:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Kağıthane'de Filistinli bir iş insanını susturucu takılan silahla öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Büşra Arslantaş'a değerlendirmelerde bulundu. Olay sonrası 4 kişi yakalanırken, olayın failleri olduğu belirlenen 6 kişiden 3'ü yurt dışına kaçtı.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında Kağıthane Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokak'ta meydana geldi. Park halinde olan otomobilde bulunan 3 kişi, maskeli kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Susturucu silahın kullanıldığı saldırıda 34 FDN 313 plakalı otomobildeki, direksiyon başında bulunan ve Filistinli olduğu öğrenilen A.K.(30) olay yerinde hayatını kaybederken, Filistinli iş insanı F.M. ağır yaralandı, koruma görevlisi E.K. ise ayağından yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, polis güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı.

Olay yeri inceleme ekipleri, adreste çok sayıda boş kovan tespit etti. Ekiplerin olayla ilgili incelemesi sürerken, Filistinli iş insanı F.M.'nin sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Filistinli iş insanının öldürülmesinde sır perdesi aralanıyor: Mossad suikastı değil

SAVCI OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Haberin Devamı

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu çevrede çok sayıda boş kovan bulunurken, saldırıda otomobilin şoför koltuğunda hayatını kaybeden A.K.'nin cansız bedeni, savcının ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

SALDIRI ANI KAMERADA

Saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, şüphelinin silahla ateş edip, aracına binip çatışma sonrası sokaktan hızla çıkış yaptığı görülüyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan konu ile ilgili İstanbul Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "18.08.2024 Pazar günü saat 22.30 sıralarında Kağıthane İlçemizde meydana gelen silahlı saldırı neticesinde yabancı uyruklu A. K. (1994) isimli şahıs hayatını kaybetmiş, şahsın arkadaşı F. M. isimli yabancı uyruklu şahıs da ağır yaralanmıştır.

Haberin Devamı

Saldırıda A. K.’nın koruma görevlisi E. K.’ de ayağından yaralanmıştır. Olay yerinde yapılan incelemede saldırıda kullanıldığı düşünülen susturucu takılmış bir tabanca ile çok sayıda boş kovan bulunmuştur. Saldırıda yaralanan 2 kişinin tedavisi, kaldırıldıkları hastanede devam etmektedir. Olayın failinin yakalanmasına yönelik geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Filistinli iş insanının öldürülmesinde sır perdesi aralanıyor: Mossad suikastı değil

"ÇOK PROFESYONELLERDİ"

Öte yandan, saldırıya ilişkin konuşan görgü tanığı Şaban İskender, “Akşam saat 10.00 sıralarıydı. Bir tane Passat model araç burada duruyordu. Sanırım araç Filistinli iş adamına aitti. Saldırganlar 34 AH 508 plakalı Hundai marka araçla maskeli bir şekilde geldiler. Şoförü öldürdüler. Çiğ köftecide de bir tane arkadaşı yaraladılar. Gece 05.00’e kadar buradaydılar. Vücuduna 3 mermi isabet etmiş sırtından, kasıklarından ve omuz boşluğundan. Ona burada müdahale yaptılar. Burada çatışma olduktan sonra çiğ köfteciye girdiler. Ben de olayı tam bilmiyorum ama Mossad diyorlar. Çok profesyonellerdi. Silahları yere düşmüştü” diye konuştu.

Haberin Devamı

"SERİ SİLAH SESİ DUYDUM"

Olay anında evinden silah sesi duyduğunu söyleyen Seyfullah Özer ise “Akşam ben dışarıdan silah sesi duydum. Ardından da birinin vurulduğunu öğrendim. Olayı görmedim ama seri bir silah sesini duydum. O esnada evdeydim. Ben maç sevinci sandım. Burası biraz sıkıntılı bir yer. Huzur istiyoruz. Silaha hayır” dedi.

SIR PERDESİ ARALANIYOR

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ olayla ilgili edinilen son bilgileri paylaştı; Olay ilk olduğunda gerçekten de Hamidiye Mahallesi'nde dün akşam saat 22.30 sıralarında maskeli bir kişi susturucu silahıyla araç içerisinde bulunan 3 kişiye ateş ediyor. Filistin uyruklu bir iş insanı hayatını kaybediyor.

Bu olayın oluş şekline baktığınız zaman maske var, suikast silahı var, Filistin uyruklu iş insanı var. Daha önceki Mossad casusluk soruşturmasında da biz bu konuyu işlemiştik. Orada ajanların yaptığı çalışmalarda hep şu vardı; Türkiye'de yaşayan Filistinli iş insanlarının evlerini, adreslerini, iş yerlerini takip ediyorlardı. Araçlarına GPS takıyorlardı ve nereden nereye gittiklerine dair kayıt altına alıp yurt dışındaki Mossad ajanlarına gönderiyorlardı.

Oluş şekline baktığımızda 'Acaba böyle bir suikast mi?' dedik ama hayır öyle bir suikast çıkmadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat Şubesi Müdürlüğü Ekipleri, Asayiş Şubesi Müdürlüğü Ekipler ve Organize Şubesi Müdürlüğü ekipleri dün geceden itibaren çok titiz bir çalışma yürüttü.

MOSSAD SUİKASTI DEĞİL

Yürütülen çalışmalarda aslında bu olayın siyasi bir yanının olmadığı tespit edildi. Mossad casusluk savaşı değil, Mossad suikastı değil, bunun altını çizelim.

Alacak-verecek husumetlisi olan Filistinli iş insanının diğer Filistinli bir iş insanı arasındaki husumetten kaynaklanan bir silahlı suikast değerlendirmesi yapılıyor şu ana kadar.

Ve şöyle kritik bir bilgi daha var; Bu olaydan 3 gün önce yine Filistinli iş insanının adamı olduğu değerlendirilen bir kişinin de karşı taraftan bir kişiyi silahla yaraladığı, adli kontrol şartıyla serbest kaldığı ve bu suikaste misilleme olarak, intikam amacı yönünde gerçekleştirildiği polisin yaptığı değerlendirmeleri var.

KAĞITHANE'DEKİ SİLAHLI SALDIRI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME! 4 KİŞİ KISKIVRAK YAKALANDI

İstanbul Kağıthane'de Filistinli iş insanının öldürülmesi ile ilgili yenir gelişme daha yaşandı. Olay sonrası 4 kişi yakalanırken, olayın failleri olduğu belirlenen 6 kişiden 3'ü yurt dışına kaçtı.

Kağıthane'de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 4 kişi yakalanırken, olayın failleri olduğu belirlenen 6 kişiden 3'ü yurt dışına kaçtı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dün saat 22.20'de Kağıthane'de silahlı kavga olduğunun belirlenmesi üzerine ivedi bir şekilde olay yerine intikal edildiği, olaya ilişkin geniş kapsamlı çalışma başlatıldığı belirtildi.

Olay yerinde yapılan incelemelerde kimlik bilgileri belirlenen A.A.E.Q, F.M. ve E.K'nin silahla açılan ateş sonucu yaralandığı, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından A.A.E.Q'nun hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, "Hastaneye kaldırılan F.M'nin hayati tehlikesi bulunurken, E.K'nin tedavisi ise bilinci açık bir şekilde devam etmektedir." bilgisi paylaşıldı.

Yürütülen saha çalışmalarında olay yeri ve çevresindeki güvenlik kamera kaydı görüntülerinin detaylı şekilde incelendiği aktarılan açıklamada, bir şüphelinin araç içindeki mağdur kişilere yönelik silahla ateş açtığı belirlendiği, olay yerinde kullanılan suç unsuru silahla 8 boş kovanın ele geçirildiği kaydedildi.

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin olay yerinden yaya olarak kaçtığı aktarılan açıklamada, "Kendisini olay yeri yakınlarında bekleyen bir araca binerek uzaklaştığı belirlenmiş, şahısların izini kaybettirmek için 3 farklı araç kullandıkları anlaşılmıştır. Şüpheli 2 araç bulunmuş, araçlara yönelik yapılan incelemelerde kiralık olduğu belirlenmiş, yapılan aramalarda ise bir araç içerisinden 1 silah ele geçirilmiştir." ifadesine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Çalışmalar kapsamında, G.S, T.S, S.A, S.A.S.O, L.E.E. ve H.B'nin olayın failleri olduğu, alacak nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri aileleri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirlenmiştir. Mağdurlara silah ile ateş açan ve olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtığı tespit edilen şüphelilerden G.S, T.S. ve S.A'nn olaydan sonra 19 Ağustos'ta saat 00.48'de (olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra) Kırklareli'den yurt dışına çıktıları belirlenmiştir. Diğer şüphelilerin aranmalarına devam edilmektedir. Yapılan arşiv araştırmalarında L.E.E'nin olayın failleri olduğu belirlenen şüphelilerin ulaşımını sağlayan kişi olduğu, kendisine yönelik 6 Haziran 2023'te Şişli'de silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirlenmiş, olay yerinde yaralandığı ve tedavisinin ardından taburcu edildiği tespit edilmiştir. Devam eden çalışmalarda şüphelilerle beraber hareket eden ve kaçmasına yardım eden L.E.E, I.A, A.F.M.M. ve P.Y, yakalanmış, yapılan aramalarda 2 silah ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir."

Yazarlar