Gündem Fenerbahçe Zorya maçında 90+6'da gelen gol 1 puanı getirdi!

Fenerbahçe Zorya maçında 90+6'da gelen gol 1 puanı getirdi!

15.09.2016 - 23:53 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Ukrayna ekibi Zorya Luhansk’la 1 - 1 berabere kaldı. Ukrayna’nın Odessa şehrindeki Chornomorets Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibin golünü 52. dakikada Dmytro Grechyshkin kaydederken, Sarı-lacivertlilerin golünü 90+5. dakikada Simon Kjaer attı. Grupta oynanan diğer maçta ise Hollanda ekibi Feyenoord, sahasında İngiliz Manchester United’ı 1 - 0 yendi.

Fenerbahçe Zorya maçında 90+6da gelen gol 1 puanı getirdi

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Zorya Luhansk ile karşı karşıya geldi. Son dakikaları nefes kesen maçta Fenerbahçe, Zorya ile 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Karşılaşmada Zorya Luhansk'ın golünü 52. dakikada Dmytro Grechyshkin kaydederken, Fenerbahçe'nin golünü 90+6'da Simon Kjaer attı.

Gruptaki diğer karşılaşmada Feyenoord, Manchester United'ı Hollanda'da 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçında 29 Eylül Perşembe günü İstanbul'da Feyenoord'u konuk edecek. Zorya Luhansk ise 2. maçını Manchester United ile deplasmanda oynayacak.

DICK ADVOCAAT'TAN 5 FARKLI OYUNCU

Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kaybedilen Bursaspor maçının ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti. Hollandalı teknik adam, Odessa kentindeki Chornomorets Stadı'nda yapılan maça takımını, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Salih Uçan, Mehmet Topal, Souza, Alper Potuk, Stoch ve Sow ilk 11'i ile sürdü.

Haberin Devamı

ZORYA İLK DAKİKADA GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Maçın ilk tehlikeli pozisyonuna ev sahibi Zorya Luhansk girdi. Sağ kanattan kullanılan taç sonrası ceza sahasına açılan ortaya Zorya'dan Zeljko Ljubenovic kafa vurdu ve top direğin dibinden auta çıktı.

JOSEF'İN KAFASI DİREĞİN DİBİNDEN ÇIKTI

Karşılaşmanın 10. dakikasında temsilcimiz Fenerbahçe de önemli bir gol pozisyonu buldu. Orta sahada kazanılan serbest vuruşu kullanmak için topun başına Miroslav Stoch geçti. Stoch'un ceza sahasına havalandırdığı topa Josef de Souza kafa vuruşu gerçekleştirdi ancak top direğin çok az farkla yanından auta çıktı.

Fenerbahçe zaman zaman kanatlardan etkili gelmeye çalışırken, 22. dakikada sağ kanattan Şener hareketlendi. Şener müsait pozisyonda ceza sahasına topu havalandırdı ancak Şener'in ortasında top herkesi aştı ve Zorya Lohansk'a geçti.

Fenerbahçe, ilk 30 dakika boyunca oyun olarak rakibine bariz bir üstünlük sağlamakta zorlandı. Zorya daha çok uzun toplarla kanatlardan gelmeye çalıştı.

ÜST ÜSTE MEHMET'E SERT MÜDAHALELER

Mücadelenin 39. dakikasında Igor Chaykovsky ve Mehmet Topal'ın girdiği mücadele sonrası hakem faulü Fenerbahçe'ye verdi. Igor Chaykovsky'nin sert müdahalesi sonrası iki oyuncu da kısa bir süre sakatlık geçirdikten sonra oyuna devam etti. Chaykovsky bu pozisyondan kısa bir süre sonra 42. dakikada yine mehmet Topal'a sert bir müdahalede bulundu ve hakem bu kez Chaykovsky'e sarı kart gösterdi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

FENERBAHÇE İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. İlk 45 dakikada beklentileri karşılayamayan Salih Uçan kenara gelirken, Advocaat oyuna Ozan Tufan'ı dahil etti.

Sarı-lacivertli ekip karşılaşmanın ikinci yarısında çok daha iyi başladı. 50. dakikada Alper Potuk, savunmanın arkasına sarkan Moussa Sow'a çok uzun bir pas gönderdi. Ceza sahası yayına doğru topu kontrol eden Sow, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu gerçekleştirdi. Sow'un şutunu kaleci Shevchenko ayağıyla kornere çelmeyş başardı.

UKRAYNA'DA ZORYA'NIN GOLÜ! ÇOK UZAKLARDAN

Mücadelenin 52. dakikasında Zorya'da sağ kanatta topla buluşan Kamenyuka, hızlı bir şekilde Fenerbahçe yarı sahasına girdi. Kamenyuka pasını Ljubenovic'e çıkardı. Ljubenovic tek pasta topu birkaç metre geriye doğru çıkardı. Gerilerden gelen Dmytro Grechyshkin topun gelişine çok sert bir şut çıkardı ve top ağlarla buluştu. Grechyshkin'in golüyle Zorya, Fenerbahçe karşısında 52. dakikada 1-0 öne geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

Golün ardından Dick Advocaat, oyundaki ikinci oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. 58. dakikada Miroslav Stoch kenara gelirken, Robin van Persie oyuna dahil oldu.

Beraberlik golü arayan Fenerbahçe'de Dick Advocaat son oyuncu değişikliğini 73. dakikada gerçekleştirdi. 73. dakikada Alper Potuk kenara gelirken, oyuna Emenike dahil oldu.

EMENIKE BERABERLİK GOLÜNE ÇOK YAKLAŞTI

Mücadelenin 78. dakikasında Fenerbahçe, Emenike ile gole çok yaklaştı. Bir anda az adamla yakalanan Zorya savunmasının üzerine doğru topla ilerleyen Emenike, ceza yayına kadar ilerledi ve sert bir şut çıkardı. Ancak Emenike'nin şutunu kaleci Shevchenko yumruklarıyla uzaklaştırdı.

86. dakikada bu kez Fenerbahçe Sow ile gole çok yaklaştı. Mehmet Topal'ın ceza sahasına ortasında bri anda karambol yaşandı. Sow önünde kalan topa vurmak istedi ancak ıska geçti ve pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

VE UZATMALARDA GELEN BERABERLİK GOLÜ

Fenerbahçe, karşılaşmanın son dakikasında bir serbest vuruş kazandı. Kjaer'in serbest vuruşta şutu barajdan geri geldi. Dönen topa yine Smion Kjaer vurdu. Danimarkalı oyuncunun şutunda top savunmadan da sekerek ağlarla buluştu ve Fenerbahçe 90+6'da attığı golle skoru 1-1'e getirdi.

Golün hemen ardından hakem karşılaşmadaki son düdüğü çaldı. 90 dakika 1-1'lik skorla sona erdi.