27.04.2018 - 17:23 | Son Güncellenme:
Fincan Kek Tarifi
Fincan kek için malzemeler
Üzeri için;
Fincan kek yapılışı
İlk adım olarak bir kap içerisinde yumurta ve toz şekeri ekleyin ve sonrasında mikser yardımı ile beyazlaşana kadar karıştırın. Daha sonra içerisine sütü ve yağı ilave edip bu işleme devam edin. Daha sonra katı malzemeleri de, yani; elenmiş unu, kabartma tozunu ve damla çikolataları da içine ekleyip karıştırın.
Daha sonra kullanacağınız fincanların içini yağlamanız ve tencerenin içerisine yerleştirmeniz gerekmektedir. Tencereyi, fincanların yarısını geçmeyecek şekilde su ile doldurmaya başlayın ve hazırladığınız harcı fincanların içine paylaştırın. Üzerine bademleri serpiştirin.
Yaklaşık yirmi dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir ve bu esnada su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmelisiniz. On dakika dinlendirmeniz yeterlidir, pratik tatlınızı afiyetle yiyebilirsiniz.
Cheesecake Tarifi
Cheesecake için malzemeler
Üzeri için;
Cheesecake yapılışı
Bisküvileri rondodan geçirip un kıvamına getirin. Erittiğiniz tereyağını üzerinde gezdirip, bir kaba koyup elinizle yoğurun. Bisküvileri 160 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika bekletmeniz önerilir. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp beyazların üzerine yarım çay kaşığı tuz ilave edip iyice homojen olana kadar karıştırın. Sarılar da 1 su bardağı toz şeker eklenip karıştırılır ve üzerine labne peyniri ve yoğurt eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. Kalan diğer malzemeleri ekleyip çırptıktan sonra, en son yumurtanın beyazını da ekleyip kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Hazırladığınız cheesecake hamurunu bisküvilerin üzerine boşaltın. Ayrıca kalıbın altını ve etrafını alüminyum folyo ile kaplayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Fırın tepsisinin üstüne iki su bardağı su koyup önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirmeniz önerilir. Cheesecakei beyaz bir kıvamda pişirmek için sürekli kontrol ederek pişirmelisiniz. Eğer vaktinden önce kızarmaya başlarsa fırının ısısını düşürebilirsiniz. Kenarları sabit durup ortası hafiften sallanıyorsa fırından alıp soğumasını bekleyin.
Üzerini tercih ettiğiniz meyveli soslarla süslendirip hazırladığınız pratik tatlıyı afiyetle yiyebilirsiniz.