Gündem Eski polis müdüründen FETÖ'ye bağlılık itirafı

Eski polis müdüründen FETÖ'ye bağlılık itirafı

11.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Konya’da FETÖ’ye yönelik operasyon kapsamında üç yıl önce gözaltına alınan ve terör örgütü kurma ve yönetme, örgüte üye olmak, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek suçlarında yargılanan 7’si tutuklu 66 sanıklı davada karar çıktı.

Eski polis müdüründen FETÖye bağlılık itirafı

Konya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında 40 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan eski emniyet müdürü Anadolu Atayün, son savunmasında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in adıyla anılmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Eski polis şefi tutuklu Yurt Atayün’ün kardeşi olan eski emniyet müdürü Anadolu Atayün, “Şube müdürlüğü yaptığım dönemde attığım her imzanın arkasındayım. Savcılığa ve mahkemeye savunmalarımı verdim. Bana bundan dolayı ceza verecekseniz şeref duyarım. Dolayısıyla ne beraatımı isteyeceğim ne de tahliyemi. Görevini yaptığımdan dolayı bana ne ceza verecekseniz verin” dedi.

Davada yargılanan 66 kişiden 15’i haklarında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası açılan davalar nedeniyle, yargılanmalarının ilgili mahkemelerde devam etmesi için dosyaları sevk edildi. 37 sanık hakkında beraat kararı veren mahkeme 14 sanık hakkında 40 yıl ila 1 yıl ay arasında değişen hapis cezaları verdi.