Gündem Eski hakime ev hapsi

Eski hakime ev hapsi

29.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP’nin olağanüstü kongre sürecinde aldığı kararla ismi gündeme gelen ve FETÖ üyeliğinden yargılanan eski Ankara 2. İcra Mahkemesi hakimi Burhan Yaz’ın tutukluluğu ev hapsine çevrildi.

Eski hakime ev hapsi

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu bulunduğu Keskin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS aracılığıyla katılan Yaz, Şemdinli iddianamesini hazırlayan savcı Ferhat Sarıkaya’nın beyanları nedeniyle tutukluğunun devamına karar verildiğini savundu.

Haberin Devamı

Yaz, “Öncelikle bu Ceza Muhakemesi Kanunu’na aykırı. Cemaat, aynı beni kullandığı gibi Sarıkaya da kullanmış. FETÖ’den para yardımı alan ve yurt dışına giden Sarıkaya hakkında dava bile açılmadı. Ben ise Sarıkaya’nın beyanları üzerine tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum. MHP davasında verdiğim kararın aleyhime kullanıldığını değerlendiriyorum” diye konuştu. Ara kararını açıklayan mahkeme, Yaz’ın tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesine karar verdi. Yaz, Ankara 2. İcra Mahkemesi hakimiyken, MHP’li muhaliflerin 18 Haziran 2016’da topladıkları olağanüstü kurultay hakkında verilen tedbir kararını kaldırarak kurultayın yapılabileceği yönünde karar vermişti.