GündemEski Başkan Yıldız: Başbakan ne dediyse yaptım

Eski Başkan Yıldız: Başbakan ne dediyse yaptım

31.07.2009 - 00:37 | Son Güncellenme:

Jandarmanın Tuzla Akfırat beldesindeki ‘yolsuzluk iddiaları’ ile ilgili operasyonu kapsamında haklarında dava açılan eski Belde Belediye Başkanı Hilmi Yıldız ile oğlu Enes Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 29’u tutuklu 50 sanığın yargılanmasına başlandı

Eski Başkan Yıldız: Başbakan ne dediyse yaptım

Eski muhasebe müdürü Şahin Yiğit, “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum. Başkan’ın talimatlarından, baskısından korktuğum için yaptım” dedi.
İstanbul 9.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunma yapan tutuklu sanık eski AKP’li Hilmi Yıldız, Türkiye’nin dünyadaki prestiji olacak Formula-1 projesi çerçevesinde kendisine Başbakan ne dediyse yaptığını, belediyedeki çabaları nedeniyle başka ülkede olsa heykelinin dikileceğini söyledi.
Başkan olduğu dönemde yaşadığı bir olayı da anlatan Yıldız, “Başbakan Denizcilik Harp Okulu’nun açılışına gidiyordu. Orada buluşacaktık ancak kapıdaki asker ‘nereden geldiğimizi’ sordu. ‘Akfırat Belediyesi’ deyince ‘hadi lan’ dedi. Biz Akfıratlıyız ya irticacıyız. Bizim yaptığımız işler nedeniyle ne haysiyetimiz, ne şerefimiz kaldı” diye konuştu. 

‘Korktum anlatmadım’
Tutuklu sanık Şahin Yiğit ise, Tepeören’deki arsa satışı ihalesinde 8 kişinin teminat verdiğini ancak başkanın kendisine “İhalenin iptal edildiğini ve ihalenin Ali Kılıç’a verilmesi gerektiğini” söylediğini savundu. Yiğit, şikâyet olunca, başkanın dayatmasıyla ‘ihaleye 8 kişi katılmıştır’ diye evrak düzenlendiğini ve imza attığını anlattı.
Yiğit, “Can güvenliğimden korktuğum için müfettişlere olayı anlatmadım. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum” dedi. Yıldız’ın, 137 yıldan 342 yıla kadar hapsi isteniyor.

KEŞFETYENİ
Survivor'dan elenen Pınar'ın eşinden aşk dolu paylaşım
Survivor'dan elenen Pınar'ın eşinden aşk dolu paylaşım

Cadde | 26.04.2025 - 08:44

Survivor Pınar'ın müzisyen eşi Erhan Seçkin'den aşk dolu bir paylaşım geldi.

Yazarlar