Gündem ‘Esad’la görüşmeye aracılık yaparım’

‘Esad’la görüşmeye aracılık yaparım’

29.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın vatandaşın taleplerini duymamaya devam etmesi halinde “önümüzdeki yıl bu günlerde erken seçim talebini” dillendireceklerini söyledi. Özel, dün sabah katıldığı Halk TV canlı yayınında özetle şunları söyledi:

‘Esad’la görüşmeye aracılık yaparım’

2,5 YIL ONDAN 2,5 YIL BİZDEN: Sayın Erdoğan eğer Meclis seçimleri yenileme kararı almazsa bir daha aday olamıyor. 2,5 yıl yaptı ve daha 2,5 yıl var. Biz gel seçimleri yenileyelim deriz, gelip aday olursa 2,5 yıl o koyar, 2,5 yıl biz koyarız ortaya. Kendine güveniyorsa gelir bir kere daha yarışırız. Ama 2,5 yılı bitmiş. Gel aday ol. Seçimleri yenileyelim dediğimizde nasıl kaçacak? Ben gelmem, benim daha 2,5 yılım mı var diyecek? O zaman bir daha aday olamayacak. Bu sistemde son adaylık ancak Meclis’in desteği ile oluyorsa, Meclis’teki destekte bize de ihtiyaç varsa; kaçmasınlar, yapalım deriz 2,5’uncu yılda. (Son altı ayı beklerse?) 2.5’uncu yılda onu kendisine söyleriz. Deriz ki ‘6 ay içinde seçim yapmazsanız daha sonrasına biz yokuz’. Onu 2,5 yıl kala teklif ederiz. Ondan sonra kabul etmeyiz.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ YIL BU GÜNLERDE...(Sayın Erdoğan son 1 yıla doğru bir tarih vereyim derse, buna geçit vermeyiz diyorsunuz): Yok. Böyle gittikten sonra şartlar, biz bu kadar vatandaşın taleplerini dile getiriyorken ittifak ortağı ona yüz çeviriyor diye hiçbir talebi duymayıp memleketi bu hale getirirse, biz önümüzdeki yıl bugünlerde erken seçim talebini dillendiririz ve tam 2,5’uncu yılda kendisine kaçamayacağı bir teklif sunarız.

SURİYE KONUSUNDA İNİSİYATİF ALMAYA HAZIRIM: Suriye ile Türkiye arasındaki diyalog kanallarının açılması için gerekirse ilk görüşmeyi gideceğim ben yapacağım Esad’la. (Temas kurdunuz mu?) Zemin arayışı içindeyiz. Gidip Sayın Esad ile görüşüp, Türkiye ile bir masaya oturmasıyla ilgili net talebimizi iletip, bu konuda kolaylaştırıcılık mı dersiniz, arabuluculuk mu dersiniz? Bunu yapacağız.

Yazarlar