GündemErgenekon apartmanı önünde 3 el bombası

Ergenekon apartmanı önünde 3 el bombası

15.01.2009 - 10:08 | Son Güncellenme:

Aksaray'daki Ergenekon apartmanı önünde bulunan poşette bombalar ve mermiler bulundu.

Ergenekon apartmanı önünde 3 el bombası

Aksaray'da Ergenekon Apartmanı önünde bir poşet içinde 3 el bombası, 1 sis bombası ,15 G3 piyade tüteği mermisi bulundu.

Haberin Devamı

Aksaray polisi, bu gece aldıkları bir ihbar sonucu gittikleri Ergenekon Apartamanı önünde, poşet içerisinde el bombası ve mermi buldu.

Olay, saat 01.00 sıraladrında Ereğlikadın Mahallesi Küçükkergi Caddesi 8 sayılı Ergenekon Apartmanı önünde meydana geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine Ergenekon Apartmanı önüne giden Aksaray Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, bir poşet içerisindeki el bombası ve mermileri gördü. Bomba uzmanını incelemesinin ardından poşet içerisindeki bomba ve mermilerle birlikte TEM Şubesi'ne götürüldü. Poşette, 3 elbombası, 1 adet sis bombası, 15 adet de G-3 Piyade Tüfeği mermisi olduğu öğrenildi. İl Emniyet Müdürü Halis Böğrücü, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, ele geçirilen mühimmatın incelendiğini söyledi.

Haberin Devamı

El bombası ve mermilerin çöplerden kağıt ve plastik toplayan kişiler tarafından bulunduğunu açıklayan Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü," Çöp toplayan kişiler, 155 Polis imdat telefonunu arayarak, poşet içerisindeki karton kutuda el bombası bulduklarını ihbar etti. Bunun üzerine Törerle Mücadele Şubesi, Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Uzmanı ekiplerimiz olay yerine intikal etti. Bomba imha uzmanı ekiplerimiz kutu içinde 3 adet el bombası, 1 adet sis bombası ve 15 adet G3 silahı mermisi ele geçirildi. Ele geçirdiğimiz bomba ve mermilerin, asker veya polis tarafından hatıra amaçlı getirilmiş olmasından şüpheleniyoruz. Konunun Ergenekon Örgütü ile bağlantılı olup, olmadığı hakkındada araştırmalarımız sürüyor. Konu ile ilgili geniş bilgilerimiz valimiz sizlere aktaracak."dedi.

Ergenekon Apartmanı'nın yaklaşık bir yıl önce müteahhit Tuğrul Oruçoğlu tarafından yaptırıldığı öğrenildi. Apartman sakinleri, 'Ergenekon' isimin müteahhit tarafından konduğunu ve bugün aldıkları kararla, apartmanın ismini değiştireceklerini belirtti.

BÜYÜKÇEKMECE' DE YOL KENARINDA MÜHİMMAT BULUNDU

Büyükçekmece'de mezarlığının yanından geçen E-5 karayolu kenarında temizlik çalışması yapan işçiler, bariyerler arasında poşet buldu.
Poşeti açan işçiler, mermileri görünce durumu polise bildirdi.
Olay yerine gelen polisler yaptıkları incelemede poşette 15 adet G3 mermisi, 4 adet boş G3 kovanı ve uçak savar mermisi olduğunu tespit etti.
Mermiler incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken polis, mezarlık içinde de araştırmalarda bulundu. Ancak mezarlıktan herhangi bir silah yada mühimmat çıkmadı.

Haberin Devamı

KÖPRÜ ALTINDAN 20'YE YAKIN BOMBA ÇIKTI

Ankara Bağlum'da bir köprü altında 20'ye yakın el bombası bulundu. Oran'daki koşu yolunda da, iki gün önce akşam saatlerinde içinde değişik çapta mermilerin olduğu bir poşet vatandaşlar tarafından bulundu.


Ankara Oran'daki koşu yolunda iki gün önce akşam saatlerinde içerisinde değişik çapta mermilerin olduğu bir poşet vatandaşlar tarafından bulundu.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Oran'da bir alışveriş merkezinin yaklaşık 100 metre yakınındaki bir ağacın altına bırakılan G3 piyade tüfeği mermilerinin bulunduğu akşam polise, koşu parkuru kenarında mühimmat dolu bir poşet bulunduğu ihbarı ulaştı.

Haberin Devamı

Olay yerine giden polis ekiplerinin içerisinde değişik çapta yaklaşık 300 merminin bulunduğu poşeti alarak incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderdiği öğrenildi.

KEŞFETYENİ
Kanseri yenmişti! Ünlü şarkıcı son halini paylaştı
Kanseri yenmişti! Ünlü şarkıcı son halini paylaştı

Cadde | 24.04.2025 - 10:02

Kanserle mücadelesini kazanan şarkıcı Şimal, eski günlerine kavuşmak için gün sayıyor.

Yazarlar