GündemEmine Erdoğan’dan ‘normal doğum’ çağrısı

Emine Erdoğan’dan ‘normal doğum’ çağrısı

04.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Emine Erdoğan’dan ‘normal doğum’ çağrısı

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Konuşmasında normal doğumun anne ve bebek üzerindeki faydalarına değinen Erdoğan, buna rağmen tıbbi gereklilik dışındaki sezaryen oranlarının yüksekliğine işaret ederek “Sezaryen, ‘büyük bedelleri olan cerrahi bir operasyon’ yerine, ‘pratik, hızlı ve ağrısız bir doğum seçeneği’ olarak tanıtılıyor. Bugün Türkiye’de dünyaya gelen iki çocuktan birisi sezaryenle doğuyor” dedi. Erdoğan, “Belki de en etkili teşvik yöntemi, doğal doğum yapmış annelerin tecrübe paylaşımlarıdır” diyerek, kampanyaya destek veren eski Türkiye ve Dünya Güzeli Azra Akın’a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Bütün anne adaylarımızı fıtratlarındaki bu mucizeyi, başka tecrübeyle edinilmeyecek bu eşsiz bilgeliği kucaklamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. ‘Normal Doğum Eylem Planı’ ile, sezaryen doğum oranlarını azaltarak normal doğum süreçlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.