Gündem Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında 11 yıl hapis istemi

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında 11 yıl hapis istemi

15.12.2022 - 16:29 | Son Güncellenme:

Katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında 11 yıl 11 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında 11 yıl hapis istemi

Bir televizyon programında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” şeklinde konuşan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, “Türk milletini, devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama” suçundan gözaltına alınmıştı. Soruşturma aşamasında sosyal medya hesapları incelenen Kolivar, attığı bazı tweetlerdeki yorumları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haberin Devamı

4 TWEET İDDİANAMEDE

Cihan Kolivar hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müşteki olarak yer aldı. Kolivar’ın televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında resen soruşturma başlatıldığı anlatılan iddianamede, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından Twitter hesabında da inceleme yapıldığı belirtildi. Yapılan incelemeler sonrası Kolivar’ın suçlamaya konu olan 4 tweetine de iddianamede yer verildi. Paylaşımların hakaret içerikli olduğu değerlendirilen iddianamede, 2 tweetin Cumhurbaşkanının şeref ve saygınlığına saldırı mahiyetinde olduğu, diğer 2 tweetin ise aşağılayıcı ve onur kırıcı olduğu konusunda tereddüt bulunmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

11 YIL 11 AY HAPİS TALEBİ

Hazırlanan iddianamede Cihan Kolivar’ın, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından 2 yıl 7 aydan 11 yıl 11 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.