GündemE-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

13.04.2018 - 11:31 | Son Güncellenme:

E-Okul, velilerin öğrencileri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar. E-Okul üzerinden öğrencinin ders notundan devamsızlık bilgisine kadar birçok bilgiye güncel haliyle ulaşılabilir. E-Okul girişi nasıl yapılır? E-Okul ile hangi bilgilere ulaşılır?

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır

E-Okul VBS öğrencilerin ders notları dışında dönem sonunda alınan belgeler, yıl sonu başarı puanları, şube not ortalaması, pansiyon bilgileri ve devamsızlık bilgilerine erişim imkanı sunar. Veliler, güncel olarak öğrencilerin başarı durumlarını kontrol altında tutabilirler. Bilgilere erişim için, E-Okul VBS girişinin yapılması gerekir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL GİRİŞİ

E-Okul için; yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi olarak iki giriş seçeneği bulunur. Veli bilgilendirme sisteminden veliler ve öğrenciler, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul idaresi tarafından kendilerine verilen şifreyi kullanarak giriş yapabilirler. Giriş yaptıktan sonra, öğrencilerin sınav notlarını sisteme yükleyebilirler.

E-Okul ile öğrenilebilecek bilgiler;

- Not bilgisi; Sınav sonuçları, öğretmenler tarafından yüklendikten sonra kontrol edilebilir.
- Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği güncel olarak görülebilir.
- Haftalık ders programı; Hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir.
- Şube not ortalaması; Sınav sonucunda şubenin not ortalaması ile öğrencinin notu karşılaştırılarak, sınıf içerisindeki genel durumu kontrol edilebilir.

Bu bilgiler dışında; diploma puanı, dönem sonunda alınan belgeler, okunan kitaplar, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon izin bilgisi, pansiyon yemek menüsü ve pansiyon zaman çizelgesine de E-Okul VBS üzerinden ulaşılabilir.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı eğitim ve öğretim takvimine göre, 22 Ocak’ta başlayan yarı yıl tatili 5 Şubat’ta sona erecek. İkinci dönemde son ders zili 8 Haziran 2018 tarihinde çalacak. 2018-2019 yılı ilk dersi ise 17 Eylül 2018 tarihinde başlayacak.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Takdir-teşekkür hesaplama, E-Okul ile yapılır. Öğrencilerin dönem sonlarında sorgulamaya başladığı hesaplama işlemi için, öğretmenler tarafından sisteme tüm notların yüklenmiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Öğrencinin dönem sonunda alacağı belgeyi, yıl sonu başarı puanı belirler. Yıl sonu başarı puanı;
- 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi
- 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanırlar.