Gündem‘Dijitalleşme bir ulusal güvenlik meselesi’

‘Dijitalleşme bir ulusal güvenlik meselesi’

02.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesinde “Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı” düzenlendi. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde düzenlenen çalıştaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, akademisyenler, yetişkinler ve dijital oyunları oynayan çocuklar katıldı.

‘Dijitalleşme bir ulusal güvenlik meselesi’

 

MELTEM GÜNEŞ/ANKARA - Bakan Göktaş, teknolojinin hayatı kolaylaştırdığı gibi birtakım tehlikeleri de beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, kişisel verilerin gizliliği, siber güvenlik riskleri, dijital zorbalık ve dijital bağımlılığın bu tehlikelerden sadece birkaçı olduğunu söyledi. Göktaş, “Sürekli çevrimiçi olma hali stres, dikkat dağınıklığı ve üretkenlik kaybı gibi sorunlara yol açabiliyor. Yanlış bilgilerin, insanı olumsuz etkileyen kötü içeriklerin yaygınlaşmasına aracılık ederek toplumda güven bunalımına neden olabiliyor. Hatta uzaktan kontrol edilebilen teknolojik bir silaha dönüşebiliyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Dijitalleşme bir ulusal güvenlik meselesi’

Hüseyin Yayman

‘Sansür çözüm değil’

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Yayman da dijitalleşmenin en önemli sorun alanlarından birinin dijital bağımlılık olduğunu belirterek şunları söyledi: “Dijitalleşme meselesi bir ulusal güvenlik meselesi olarak ele alınmalı. Dijitale sahip olmak geleceğe sahip olmaktır. Sansürelere karşıyız, sansür bir çözüm değil ancak aileyi, bireyi, çocuğu, kadını, kamu düzenini korumalıyız. Önümüzdeki dönemde başta sosyal medya olmak üzere dijitalleşme, yapay zeka konusunda TBMM’de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni düzenlemeler yapılması gerekiyorsa yapacağız.”