Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reisi ile ilgili açıklama! Her türlü desteğe hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reisi ile ilgili açıklama! Her türlü desteğe hazırız

19.05.2024 - 20:57 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı Reisi için açıklama yaptı. Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti olarak İran makamlarıyla tam irtibat ve koordinasyon halinde hadiseyi yakından takip ettiğimizi ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi. MSB, Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopterin görevlendirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Reisi ile ilgili açıklama Her türlü desteğe hazırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin geçirdiği helikopter kazasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İran Cumhurbaşkanı, kardeşim Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir helikopter kazası geçirmiş olması bizleri derinden üzmüştür. Türkiye Cumhuriyeti olarak İran makamlarıyla tam irtibat ve koordinasyon halinde hadiseyi yakından takip ettiğimizi ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Komşumuz, dost ve kardeş İran halkına ve hükümetine milletim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Sayın Reisi ve heyetinden bir an önce iyi haberler almayı umuyorum" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "İran Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin geçirdiği helikopter kazasını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Dost ve kardeş İran halkına ve hükûmetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Sayın Reisi ve heyetinden iyi haberler almayı temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran’da bugün yaşanan helikopter kazasıyla ilgili gelişmeleri üzüntüyle takip edildiği belirtildi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da aralarında bulunduğu İranlı yetkililerin güvende ve sağlıklı olmalarını temenni edilen açıklamada, “Kardeş İran halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir” ifadelerine yer verildi.

MSB: AKINCI İHA VE COUGAR TİPİ HELİKOPTER GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından (MSB) yapılan açıklamada, "İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere 1 Akıncı İHA ve 1 gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İran makamlarının, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yaptığı talep üzerine MSB tarafından arama kurtarma faaliyetlerine destek açıklaması geldi. MSB’den yapılan açıklamada, “İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin kaza kırıma uğrayan helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirildi” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Reisi ile ilgili açıklama Her türlü desteğe hazırız

AKINCI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "İran halkının üzüntüsünü paylaşıyor, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Devletimizin görevlendirmesiyle Kara Kuvvetlerimize ait Bayraktar Akıncı TİHA arama kurtarma çalışmalarına İran hava sahasında destek vermektedir. İran Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir an önce bulunması en büyük temennimiz." bilgilendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Reisi ile ilgili açıklama Her türlü desteğe hazırız

AFAD HAREKETE GEÇTİ

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin içinde bulunduğu helikopterin kaza geçirmesiyle, İran’ın Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla arama kurtarma helikopteri talep ettiğini açıkladı.

Açıklamada, Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerinden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 aracın bölgeye intikal etmek üzere yola çıktığı belirtildi. Ankara, Diyarbakır ve Konya’dan da 15'er kişilik dağcı arama kurtarma personelinin de teyakkuz halinde olduğu açıklandı.