GündemÇocukların üzerinde deney yapmışlar

Çocukların üzerinde deney yapmışlar

18.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 1400 sayfalık fezlekede yer alan telefon görüşmeleri dehşete düşürdü. Çete lideri olan Fırat Sarı ve örgüt yöneticisi İlker Gönen arasında gerçekleşen görüşmelerde ölen bir bebeğin ailesinin Suriyeli olması nedeniyle adli tıp süreci başlatılmadığı, Sarı’nın bebeğin daha önce çekilmiş olan bir filminin kayıtlardan çıkartılması için İlker Gönen ile görüştüğü, Gönen’in de çocuğun defnedildiğini, buna gerek olmadığını söylediği ortaya çıktı.

Çocukların üzerinde deney yapmışlar

EREN KOCA/HABER MERKEZİ- Görüşme içeriklerinde geçen ve eks olan bebek hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’nün denetim raporlarını inceleyen uzman doktorun hazırlamış olduğu raporda bebek Enas Alhaj ve Bebek Duha Refacı’nın epikrizlerinin yetersiz, doktor muayene bilgilerinin ve tedavinin de eksik olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Eylemde isimleri geçen şahısların yapılan hesap hareketi incelemelerinde şahısların birbirleri ile birçok defa para transferlerinin gerçekleştiği de ortaya çıktı.

Örgüt üyesi hemşire Hasan Basri Gök’ün, fezlekede ismi geçen hastanede hemşire olarak çalışan Funda Savarı ile telefon görüşmesi kan dondurdu. Savarı, Gök ile yaptığı görüşmede, “Hastanede çocukların üstünde deneyler yapıyorlar diyor Meral hoca. Kadın bize diyor ki vicdanınız el veriyor mu, çocukları gönderiyorsunuz” dediği görülürken, Gök’ün “Onun vicdanını... onu öldürürüm, doktor katliamı çıkarmasın bana” diye cevap verdiği tespit edildi.