Gündem‘Çocuk katiline alkış tutanlar şiddetin devamından sorumludur’

‘Çocuk katiline alkış tutanlar şiddetin devamından sorumludur’

01.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye düzenlenen suikasta ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Çocuk katiline alkış tutanlar şiddetin devamından sorumludur’

Özel, İsrail’in Filistin’e yaptığı devlet terörünü kınadıklarını belirterek şunları söyledi: “Hamas’ın ekim ayında başlattığı saldırılar hepimizi üzmüştü. ‘Orada suçsuz insanlar öldü, biz buna karşılık veriyoruz’ diye 40 bin kişi öldürdüler. Halen durmuyorlar. Tabii Netanyahu’yu Amerika’da alkışlayanlar bu katliamın ortaklarıdır. Netanyahu gibi çocuk katiline, kadın katiline, ambulans vurdurtan, hastane vurdurtan, ekmek kuyruğundaki insanlara ateş attırtan bir insanlık suçlusuna, bir soykırım suçlusuna alkış tutanlar bu şiddetin devamından sorumludur. Hamas liderinin öldürülmesi de bir şiddet olayıdır, bir cinayettir. Biz onu da tasvip etmiyoruz. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın akan her damla kan, her damla gözyaşı yüreğimizi sızlatmaktadır. Kurucu liderimizin vasiyetini uygulayan bir partiyiz. Biz ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyoruz. Nerede şiddet varsa barış istiyoruz. Nerede tırmanan bir gerilim varsa bunun diplomasi yoluyla çözülmesini istiyoruz, işin silahlara gelmemesini savunuyoruz.”

Haberin Devamı

‘Gelişmeler savaşa hizmet ediyor’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Haniye suikastını kınadı. Emir, “Bunun özellikle bölge barışına katkı vermeyecek, oradaki gerginliği, çatışmayı tırmandıracak bir gelişme olmasından kaygılıyız” dedi. “Gelişmelerin barışa değil, savaşa ve kana hizmet ettiğini görüyoruz” ifadesini kullanan Emir, Türkiye’ye daha sağduyulu, daha soğukkanlı bir tutum alma gereği düştüğünü söyledi. -ANKARA Milliyet