GündemÇiftçilere 2 milyon değerinde üzüm sıkma makinaları dağıtıldı

Çiftçilere 2 milyon değerinde üzüm sıkma makinaları dağıtıldı

09.08.2024 - 18:31 | Son Güncellenme:

Siirt'te ‘Bağcılığın geliştirilmesi projesi’ kapsamında çiftçilere 2 milyon değerinde üzüm sıkma makinaları dağıtıldı. İşte detaylar...

Çiftçilere 2 milyon değerinde üzüm sıkma makinaları dağıtıldı

Siirt’te ‘Bağcılığın geliştirilmesi projesi’ kapsamında çiftçilere 2 milyon lira değerinde 66 üzüm sıkma makinası dağıtımı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Siirt Valiliği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün destekleri ile ‘Bağcılığın geliştirilmesi projesi’ kapsamında, çiftçilere törenle 2 milyon lira değerinde 66 üzüm sıkma makinası dağıtıldı. Tarım ve Ağaç Müzesi'nde düzenlenen törene Vali Kemal Kızılkaya, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, AK Parti Milletvekili Mervan Gül, AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan ve çiftçiler katıldı. Vali Kızılkaya, kentte 15 bin ton üzüm üretildiğini ifade ederek, “Bugün 66 tane ve 2 milyon liraya mal olan üzüm sıkma makinalarımızı dağıtacağız. Bugün Siirt’imizde 15 bin ton üzüm üretiliyor. Bu üretimle biz Türkiye sıralamasında 28’inci sıradayız. Bizim arzumuz ilk 20’ye girebilmektir. Bu hedefleri gerçekleştirmek için ne yapmamız lazım, çok çalışmamız lazım ve üreticimizin önünü açmamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

Çiftçilere 2 milyon değerinde üzüm sıkma makinaları dağıtıldı