Gündem‘CHP’nin Türk tarihine bakışı haçlılarla aynı’

‘CHP’nin Türk tarihine bakışı haçlılarla aynı’

28.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Malazgirt, Büyük Taaruz ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zeferlerinin yıl dönümlerinde, Türk tarihini ayrıştırma hevesi içinde olanlar bulunduğunu belirterek, CHP’ye yüklendi.

‘CHP’nin Türk tarihine bakışı haçlılarla aynı’

Bahçeli özetle şunları kaydetti: 

Haberin Devamı

MİLLİ MUKADDERATA SAYGISIZLIK: Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzu rekabete tutuşturmak, Türk tarihinin iki şerefli sayfasını karalamak, Muş ile Afyonkarahisar arasına nifak saçmak şerefli, sorumlu ve vicdanlı bir tavır değildir. Cumhuru ve Cumhuriyet’i ayrıştırma partisine dönüşen CHP’nin Türk tarihine bakışı haçlı emellerinin bakışıyla neredeyse bire bir aynıdır. 26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’ne rakip olarak Büyük Taarruzu göstermek, iki taraflı cephe oluşturmak tarihe, millete ve milli mukadderata vahim bir saygısızlık ve saldırganlıktır. 

BİZANS SENARYOSU: Hacı Bektaşi Veli’yi anma törenlerinde etnik ve mezhebi bölücülüğü kamçılayan CHP’nin aynı tutumu 26 Ağustos münasebetiyle ve daha da ilerleterek sergilemesi utanç duyulacak bir rezalettir. Bölücülük CHP’nin siyasetine iyice sinmiştir. Ecdadımız arasına fitne yaymaya kalkışmak hafıza ve haysiyet kaybı yaşayan işbirlikçi ve ilkesiz güruhun dış güdümlü operasyonudur. Elbette Türk milleti bu oyuna gelmeyecektir. 

Haberin Devamı

YÜKSEK DÜZEYLİ TEHDİT: DEM’lenen CHP’nin siyasi pozu ve pozisyonu yüksek düzeyli tehdittir. Zilletin çukuruna düşen siyasi kapkaççı anlayışa hatırlatırım ki, bir toprağa vatan unvanı veren uğrunda gösterilen fedakârlıklar, maziyi atiyle kenetleyen yüksek şuur ve şehitlerin muazzam feragatidir. 

SONUÇLARINA KATLANIRLAR: 953 yıldır üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklar; muzaffer atalarımızın emaneti olup, muhafaza ve müdafaası her türlü mülahazanın üzerinde tutulması gereken bir vatan sorumluluğudur. Bu hazineyi yağmaya heves edenler ağır sonuçlarına her seviyede katlanacaklardır.

Yazarlar