GündemCHP’nin Şero’su hayatını kaybetti

CHP’nin Şero’su hayatını kaybetti

29.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP’nin maskotu, Genel Merkez’in müdavimi kedi Şero dün sabah yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüğü kedi hastanesinde yaşamını yitirdi.

CHP’nin Şero’su hayatını kaybetti

ANKARA Milliyet - Türkiye’nin en tanınmış kedisi Şero, 20 yıllık yaşamında üç genel başkan gördü, 2013 yılında adına açılan sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarla hem CHP hem ülke siyasetinin nabzını tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bile bazı konuşmalarında adını andığı Şero, partinin yeni genel merkezinin yapımı sırasında inşaatta dünyaya gözlerini açmış, Deniz Baykal’ın talimatıyla sahiplenilmiş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından Özgür Özel döneminde de CHP’nin gözbebeği olmuştu. 

Haberin Devamı

Parti yöneticileri, milletvekilleri başta olmak üzere çok sayıda CHP’li sosyal medyadan Şero ile ilgili paylaşımlarda bulunarak, üzüntülerini dile getirdi. 

Özel de katıldı 

Şero dün düzenlenen bir terönle CHP Genel Merkezi’nin bahçesine defnedildi. Defin törenine Özel de katıldı. CHP lideri Özel, Şero’nun ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, “Genel Başkanlarımız Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın dostu, tüm parti çalışanlarımızın sevgilisi olmuş Şero’muzu Genel Merkezimizin bahçesine defnettik. Bu süreçte Şero’yla ve partimizdeki diğer tüm dostlarımızla yakından ilgilenen Veteriner Dr. Tarkan Özçetin’e de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.