GündemCHP lideri Özgür Özel’den ‘yenidoğan çetesi’ çağrısı: O hastaneleri kamulaştıralım

CHP lideri Özgür Özel’den ‘yenidoğan çetesi’ çağrısı: O hastaneleri kamulaştıralım

20.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özel, partisince düzenlenen ‘Eğitim Zirvesi’nde “Getirin, o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım Meclis eliyle. O hastanelere devlet eliyle direkt kayyum atanmalı, yasal düzenleme salı günü Meclis’ten oy birliğiyle geçirilmelidir” dedi.

CHP lideri Özgür Özel’den ‘yenidoğan çetesi’ çağrısı: O hastaneleri kamulaştıralım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisince Hasanoğlan’da düzenlenen “Eğitim Zirvesi”nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YENİ DOĞAN DA GÜVENDE DEĞİL: (Yenidoğan Çetesi) Memlekette çocuk okutuyorsun, güvende değil. Üniversiteye gidiyor, güvende değil. Evleniyor, güvende değil. Boşanıyor, güvende değil. Takip ediliyor, polise başvuruyor, savcıya gidiyor, güvende değil. Maalesef yeni doğuyor, güvende değil. Hatta ve hatta gençler ‘Bu şartlarda çocuk mu doğrulur’ diyor, çocuk sahibi olmuyor. Gidiyor kedi sahipleniyor, o bile güvende değil. Memlekette güvende olan hiçbir şey yok. Sadece özel okul sahibinin sermayesi güvende, özel hastane sahibinin yatı, Mercedes’i güvende.

TUTAN ŞEREFSİZDİR: Medyaya İletişim Başkanlığı’ndan şunu pompalıyorlar: Efendim, bu işin içinde bir DEM’li var, CHP’nin bir belediye meclis üyesi var. Bu işin içinde, böyle içinde değil, 10 kilometre kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir. O kadar netiz bu konuda.

Haberin Devamı

KENDİNİ İHBAR EDİYOR: Bu işin içinde birisi varsa, şu anki Sağlık Bakanı, İstanbul İl Müdürü’yken biz ihbar ettik, kendini temize çıkartacak ya kendini tekrar ihbar ediyor. Mayıs 2023’te ilk şikâyet gidiyor, Ekim 2024’e kadar hiçbir şey yok, soruşturmayı yapan savcıyı tehdit edecek kadar bütün bilgilere ulaşmış çete. Dün başından tutulup arabaya sokuluncaya kadar aramızda dolaşıyor caniler, katiller. El kadar bebeği hastane hastane gezdiriyor. Bu iş yapılırken iki eski Sağlık Bakanı’nın hastanesi işin tam göbeğinde. Denetleyecek Sağlık Müdürlüğü’nde oturan kişi şimdi Sağlık Bakanlığı’nın tepesinde. İşin içinde dünya kadar bunların atadığı adam var. Bir CHP’li bulmuş koca çetede, sorumluluğunu örtecek, bizim üstümüze itecek. Bir sorumlu aranıyorsa dönemin sağlık müdürü şimdiki bakanı filan da değil kardeşim, bu ülkede bir sorumlu varsa diyor ya ‘Sorumlusu benim, ben’ diyendir sorumlusu.

HODRİ MEYDAN: Eğer bu işte Erdoğan sorumluluğu alıp bu iş nereye kadar gidiyorsa teker teker bunları çıkarıp, ne gerekiyorsa, en ağır cezaların verilmesi için yasal düzenleme gerekiyorsa bunları da dahil edin. 15 Temmuz gecesi nasıl FETÖ’nün bütün hastaneleri, okulları, dershaneleri, binaları bir gecede kamulaştı, kardeşim OHAL ilan etmeye gerek yok, bu halde buradayız. Getirin, o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım Meclis eliyle. Bu işe karışan özel hastanelerin ruhsatları askıya alınmalı. Her yere kayyum atıyorsun ya, o hastanelere devlet eliyle direkt kayyum atanmalı, yasal düzenleme salı günü Meclis’ten oy birliğiyle geçirilmelidir. Hodri meydan.

Haberin Devamı

EĞİTİMDE ÖZELLEŞMEYE ‘DUR’ DENİLMELİ: Türkiye’de eğitimin özelleşmesi kolay kolay geri dönülemeyecek noktaya geldi buna bir yerde ‘dur’ demek lazım. İktidarımızda eğitim asla bir gün öncesine göre daha ticari olmayacak.

ÇEDES’İ İPTAL EDECEĞİZ: CHP olarak okul öncesi eğitimi önce bir, sonra iki yıl zorunlu ve ücretsiz hale getireceğiz. Devlet okullarında ücretsiz süt, su ve öğle yemeği dağıtacağız. İktidara geldiğimiz gün, bakanların atama kararı, 3 nolu kararname, İletişim Başkanlığı’ndan bilmem neye kadar bin 600 kişinin atama kararından sonra Resmi Gazete’de yayınlanacak ilk karar ÇEDES’in iptal kararı olacak. 

Haberin Devamı

CHP lideri Özgür Özel’den ‘yenidoğan çetesi’ çağrısı: O hastaneleri kamulaştıralım
Özel, Başkaraağaç’ın cenazesine katıldı

Özel, programın ardından eski Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ın kızı Meliha Ekin Başkaraağaç’ın cenaze törenine katıldı. Başkaraağaç, cenaze namazının ardından Kirazdibi Mezarlığı’nda toprağa verildi.