GündemCezaevinin tipi Ağar için değişmiş

Cezaevinin tipi Ağar için değişmiş

27.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa Mahkemesi’nin 50. yıldönümü nedeniyle önceki akşam Rixos Otel’de düzenlenen resepsiyonda, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’la ilgili sorulara da yanıt verdi

Cezaevinin tipi Ağar için değişmiş

Ergin, Ağar’ın K1 Tipi Yenipazar Cezaevi’ne konulmasının, benzer suçları işleyenlerin F tiplerine konulması nedeniyle eleştiri konusu olduğunun belirtilmesi üzerine, “Cezaevinin standardı değiştirildi. Yenipazar K1 Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nun bir kısmını yüksek güvenlikli standarda getirdik. Bir takım tadilatlar yapıldı” dedi.
Ergin, bir gazetecinin, “Ağar’ın kaldığı cezaevinin il cezaevi olması gerekmiyor muydu” sorusuna, “Önemli olan o standartta olmasıdır ceza infaz kurumunun. İmralı da il cezaevi değil” yanıtını verdi.

‘Ciddi bir maliyeti yok’
Bir başka gazetecinin tadilatın maliyetini sorması üzerine Ergin, cezaevinde çok ciddi bir tadilat yapılmadığını, birkaç kamera ve x-Ray cihazı alındığını, boya-badana yapıldığını, tel örgü ile çevrelendiğini, ciddi bir maliyetin söz konusu olmadığını kaydetti.
Ağar’ın cezaevinde tek başına kalıp kalmayacağına ilişkin bir soruya da Ergin, “Karşılıklı bir rıza olursa, gelmek isteyen kişi, yanında kalacağı kişi konusunda mutabakata varırlarsa yanına bir arkadaş da verilebilir. Sayın Balbay’ın olayında olduğu gibi gelmek isteyen, arzu edecek, ikisi de muvafakat edecek” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Statüsü de değişti
Eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar’ın Susurluk davasından aldığı 2 yıllık hapis cezasını çekmek üzere geldiği Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Cezaevi’nin statüsü de değişti. Cezaevi müdürlük statüsüne yükseltilirken, Ağar’ın teslim olmasından 1 gün önce de Musa Kuraç’ın Karaman’dan buraya tayin olarak müdür atandığı öğrenildi. Oğlu Tolga Ağar’ın ziyarete gelip 1 saat görüştüğü Mehmet Ağar’ın ilk günkü mönüsünde, pilav, nohut ve elma yer aldı. Ağar, kendisini ziyaret eden Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyelerinden, eski Aydın İl Başkanı Ergüven Yakan ve iki partiliyle yaklaşık 20 dakika görüştü.
CEM ULUCAN Aydın DHA

Ağar, TBMM gündeminde
CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, “Anayasa’da kişinin cezaevi seçme hakkı ile ilgili madde var mıdır? Yoksa Mehmet Ağar için bu çifte standardın nedeni nedir?” diye sordu. Akkiraz, TBMM Başkanlığı’na Bakan Ergin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. “Pozantı Cezaevi’nde mağdur edilmiş çocukların yerleri değiştirilirken ailelere ve çocuklara sorulmadı” diyen Akkiraz, şu sorulara yanıt istedi:
- Yetişkin bir insan olan Mehmet Ağar ailesine yakın olma ihtiyacı duyarken, çocukların ailesine yakın olma ihtiyacı yok mudur?
- Mehmet Ağar, söylediği ‘Taşı çekerseniz hepimiz bu duvarın altında kalırız’ cümlesiyle neleri ve kimleri kastetmektedir?
- Anayasa’da kişinin cezaevi seçme hakkı ile ilgili madde var mıdır? Yoksa Ağar için bu çifte standardın nedeni nedir?
ANKARA Milliyet