Gündem Casual giyim nedir?

Casual giyim nedir?

29.04.2018 - 12:54 | Son Güncellenme:

Kelime anlamı günlük olan casual, giyimde karşımıza business casual ve smart casual olarak çıkmaktadır. Peki ya nedir bu casual giyim? Günün stresinde, koşuşturmasında ve yoğunluğunda hem kendinizi rahat hissetmenizi hem de şık görünmenizi sağlayacak parçaları bir araya getirerek oluşturulan giyim tarzına casual giyim denilmektedir. Bu moda anlayışında kadınlar ve erkekler doğal, rahat ve şık bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Business casual tarzı, spor pantolonların rahat ceketlerle kullanılması, resmi toplantılarınızı muntazam ve doğal atlatmanızı sağlar. Smart casual tarzında da günlük hayatta kullanılan parçalar doğru kombinlerle farklı ve doğal bir tarz yaratmaktadır

Casual giyim nedir

Bu rahat ve günlük şıklık nasıl ve hangi renklerle yakalanabilir?

Haberin Devamı

Günlük kullandığınız giysileri detaylandırarak ve kombin renkleri bir araya getirerek şık bir casual giyim tarzı yakalamak hiç de zor değildir. İlk ve sonbahar aylarında toprak tonları (haki yeşil, bej, kahverengi vs.), kış aylarında koyu renkler (lacivert-taba, siyah-krem), yaz aylarında ise canlı ve sıcak renkler (kırmızı – beyaz, mavi ve yeşil tonları) en iyi renk tercihleri arasındadır. Bu renk tercihleriyle bir toplantınıza; spor bir ceketle spor bir pantolonu bir araya getirerek ceketinizin cebine geleneksel bir yaka mendili ile hem özenli hem de şık bir görüntü yakalayabilirsiniz. Ya da basic bir tişörtü küçük bir fularla beraber kullanmak kurtarıcılarınızdan biri olabilir.

Bu kombin yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

Haberin Devamı

Spor ceketler, kanvas pantolonlar, fular ve yaka mendilleri, basic ve geleneksel görünümlü tişört ve bluzlar bu giyim tarzının vazgeçilmez parçaları arasındadır. Jean pantolonlar her ne kadar iş hayatında pek kabul görmeyen parçalar arasında olsa da koyu renkli olanları spor ceketlerle kullanmak hem makul bir seçim hem de dikkat çekici bir tarz oluşturabilir. Casual giyimde ayakkabıların spor ve rahat olması önemli bir yer tutarken düz renk sneaker ayakkabılar ceketli kombinlerinizde şaşırtıcı bir tamamlayıcı haline gelebilir. Hem şaşırtıcı hem de cazip ve şık. Bu bahsettiğimiz ayakkabı rahatlığının cazibesi, tamamen, erkekleri kundura ve klasik ayakkabılardan, kadınları ise topuklu ayakkabılardan kurtarmasıdır. Casual giyim tarzında aksesuarlarda salaş tercihler, deri bileklikler, doğal taşlardan oluşturulmuş takılar sempatik ve natürel tamamlayıcılar olabilir. Doğal, rahat ve şık görünmek için hemen şimdi gardırobunuzu gözden geçirme vakti. Kendi günlük şıklığınızı kendiniz yakalayabilirsiniz.