01.06.2017 - 15:11 | Son Güncellenme:
Ramazan ayında iftar saatlerinde ne yapacağına karar veremeyenler için hazırlamış olduğumuz bu haberde günün iftar menüsü ve yemek tariflerini inceleyebilirsiniz. Yaz ya da kış fark etmeden çorba içmek isteyenler için akla gelen ilk lezzet mercimek çorbası tarifi olabilir. Bu nedenle sizin için hazırladığımız mercimek çorbası tarifi ile efsaneler yaratabilirsiniz. Ardından Pilav ve patlıcan yemeği tarifi veriyoruz. Ramazan’ın olmazsa olmazı Güllaç tatlısı ile ilgili tarifide haberimizde bulabilirsiniz. Yemek tarifleri ile ilgili ayrıntılı anlatımları haberimizdeki linkten takip ederek sofranızda harika lezzetler yapabilirsiniz...
MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı un
*1 patates
*Et suyu
*2 kaşık yağ
*Tuz
*Salça
*Baharat
Yapılışı:
Düdüklü tencerenin içine yıkadığınız mercimekleri koyun . Üzerine soyduğunuz patates ve soğanı ikiye bölüm atın. Göz kararı tuzunuzu da attıktan sonra üzerine et suyu ile birlikte toplamda 7-8 bardak kadar suyu koyun. Tamamını et suyu da koyabilirsiniz.
Hemen hemen 20 dakika da pişecek olan çorbanızı ocaktan aldıktan sonra blendırdan geçirin. Patates ve soğan iyice ezilsin.
Dilerseniz üzerine salçalı yağdan sos hazırlayıp baharatlarla servis edebilirsiniz.
Mercimek çorbası yapmanın püf noktası
*Mercimek çorbasını yapmadan önce soğanı küp küp doğrayıp biraz yağda kavurduktan sonra mercimekle pişirirseniz daha özlü olacaktır.
*Çorbanızın suyunu fazla koyduysanız ve özleşmediyse içine biraz sıcak su ve bir kaşık kadar unu karıştırıp dökün ve iyice kaynatın.
PİLAV NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
2 bardak baldo pirinç
2 kaşık tereyağı
3 bardak su(et suyu veya tavuk suyu tercih edilirse daha güzel olur)
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Pirinçleri elinizin dayanacağı kadar sıcak tuzlu suyun içerisinde 1 saat bekletin.
Tencerede yağı eritin ve ıslanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin. Tahta kaşık ile 10 dakika kavurun.
İçine 3 bardak sıcak su koyun ve tuz ekleyin. Pirinçler kırılmayacak şekilde nazikçe karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
Eğer tadına baktığınız pirinçler tam pişmemişse 2 kaşık tereyağını eritip pilavın üzerine döküp kapağını kapalı tutabilirsiniz. Arada 1 kez karıştırmak iyi olacaktır.
PATLICAN YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler
* 500 gr kuşbaşı et
*4-5 kaşık zeytinyağı
*1 kuru soğan
*4 patlıcan
*Yeşil biber
*Kırmızı biber
* ½ kaşık biber salçası
*2 domates
*1 kaşık domates salçası
*3 bardak su
*Tuz
*Baharat
Yapılışı
Düdüklü tencerenin içine zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine etleri koyun ve kavurun. Etler suyunu çekince küp küp doğradığınız soğanları üzerine atın. Daha sonra domatesleri ve biberleri de aynı şekilde ekleyin. Salçaları da ekleyip iyice soteleyin. Baharatı ve tuzu da ekleyin.
Üzerine alacalı soyduğunuz patlıcanları yine küp küp doğrayıp atın.Dilerseniz patates de ekleyebilirsiniz.
Üzerine de suyunu ekleyip ağzını kapatın. Yaklaşık 25-30 dakikada pişecektir.
Patlıcan yemeğini yapmanın püf noktaları
*Yemeğinizi düdüklü tencerede yaparsanız daha çabuk ve güzel pişecektir.
*Etlerin yağlı kısımlarını alıp bu şekilde pişirirseniz daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır.
*Yemeği yaptığınızda olabildiğince az karıştırın. Aksi halde patlıcanlar ezilecektir.
GÜLLAÇ TATLISI NASIL YAPILIR?
Güllaç için malzemeler
*10 Güllaç yaprağı
*1,5 litre süt
*2 bardak şeker
*Parça ceviz
*Gül suyu (İsteğe göre)
*Vanilya
Üzeri için malzemeler
*File fıstık
*Ceviz
*Nar
*Antep fıstığı (Toz halinde)
Güllaç yapımı
Derin bir tencerenin içine süt ve şeker konulur ve şeker eriyinceye kadar ısıtın. Üzerine vanilyayı ekleyin. Süt el yakmayacak bir kıvamdayken altını kapatın.
Güllaç yaprakları ortadan ikiye kırın. Derin bir tepsiye 2 kepçe süt alıp üzerine güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde sütün üzerine koyun. Üzerine tekrar süt dökün. Beşinci sıradan sonra üzerine ceviz dökün. Kalan süt ve güllacı da aynı şekilde cevizlerin üzerine sırayla koyun. Dilerseniz son bir bardak sütün içine gül suyu koyup bu şekilde dökebilirsiniz.
Daha sonra tatlıyı 2 saat buzdolabında dinlendirin. Üzerine nar, fıstık ve fıstık veya vişne dökerek servis edebilirsiniz.
Güllaç yapmanın püf noktası
*Güllaç yaprağı sütle iyice yumuşamalı.
*Gül suyu yerine nar suyu da kullanılabilir.
*Güllacın arasına ceviz koyuyorsanız tatlıyı aynı gün bitirmelisiniz. Aksi halde tatlı kararır.