GündemBowie’den sonra bu kez Rickman

Bowie’den sonra bu kez Rickman

15.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kendine özgü konuşma tarzı ile tanınan ödüllü İngiliz tiyatro ve sinema oyuncusu Alan Rickman, dün kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybetti.

Bowie’den sonra bu kez Rickman

İngiltere ve dünya sanat camiasının David Bowie’den sonra bir hafta içinde kaybettiği ikinci büyük isim olan Rickman, 70. yaş gününe yaklaşık bir ay kala yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Rickman, ‘Tehlikeli İlişkiler’ oyunundaki rolüyle Tony Ödülü’ne aday gösterildi. Uluslararası üne kavuşması ise Hollywood aksiyonu ‘Zor Ölüm’le mümkün oldu. Alman terörist Hans Gruber karakteri, sonraki yıllarda Rickman’ın kötü adam rollerinin abonesi olmasına yol açtı. Rusların ünlü ‘deli keşişi’ Rasputin’i canlandırdığı televizyon filmiyle tek Altın Küre’sini kazandı. Dünya çapında ününü perçinleyen rol ise, sanki J.K. Rowling’in onu düşleyerek yazdığı, Harry Potter serisinin sinsi ve karizmatik karakteri ‘Severus Snape’ oldu.

Alan Rickman benzersiz yüz hatları ve ağır, etkileyici konuşma tarzı ile, canlandırdığı her karakteri başkalarının ancak taklit edebileceği şekilde sahiplenmeyi başaran ender aktörlerdendi.