Gündem Bern hakkında bilinmesi gerekenler

Bern hakkında bilinmesi gerekenler

01.05.2018 - 17:29 | Son Güncellenme:

İsviçre’nin başkenti düşünüldüğünde akılımıza ilk önce Zürih gelse de İsviçre’nin başkenti Bern şehridir. Bern ülkenin en büyük 5. kenti olmasına rağmen tarih boyunca İsviçre’nin en önemli kentleri arasında yer aldığı için günümüzde İsviçre’nin başkentidir.

Bern hakkında bilinmesi gerekenler

Avrupa’nın ortasında yer alan ve dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan İsviçre’nin başkenti sorulduğunda birçok kişinin aklına ilk olarak Zürih ve Basel şehirleri gelmektedir. Ülkenin en büyük kentleri arasında yer alan Zürih ve Basel İsviçre’nin ekonomik ve kültürel konumu açısından önemli bir durumda bulunsalar da İsviçre’nin başkenti Bern şehridir. Tarihi asırlar öncesine dayanan Bern İsviçre’nin 170 yıldan fazladır başkentidir.

Haberin Devamı

Bern hakkında genel bilgiler

İsviçre’nin başkenti Bern ülkenin merkezi konumda yer almaktadır. 1191 yılında kurulan kentin başkent olmasının en önemli nedenlerinden birisi de İsviçre parlamentosu ve hükümet merkezinin Bern kentinde yer almasıdır. Resmi olarak İsviçre’nin federal yönetim sistemi nedeniyle başkenti olmasa da yönetim merkezlerinin Bern şehrinde yer alması nedeniyle günümüzde başkent olarak görülmektedir.

Öte yandan Bern kentinde birçok uluslararası kuruluş ve şirketin genel merkezleri de bulunmaktadır. Bu nedenle Avrupa’nın en önemli ekonomik ve siyasi konumlarından birisidir.

İsviçre’nin başkenti Bern’de görülmesi gereken yerler

İsviçre’nin başkenti olan Bern’de görülmesi gereken yerler arasında kentin tarihini oluşturan yapılar ilk sırada gelmektedir. İsviçre Parlamento Binası, Bern Katedrali, Saat Kulesi ve Parlamento Meydanı kentin hem geçmişini oluşturmakta hem de günümüzde birçok turisti kendisine çekmektedir.

Haberin Devamı

İsviçre ekonomisi ve başkent Bern

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birisi olan İsviçre’de başkent Bern önemli bir konumda yer almaktadır. İsviçre’nin dünyaya en çok sattığı ürünleri arasında yer alan İsviçre çikolatalarının büyük bir bölümü bu kentte üretilmektedir. Ayrıca birçok uluslararası kuruluş ve şirketin genel merkezlerinin Bern’de yer alması nedeniyle her yıl onlarca önemli kongre, toplantı ve fuar İsviçre’nin başkenti Bern’de düzenlenmektedir.

İsviçre’nin başkenti Bern’de yaşayanların büyük bir bölümü Almanca konuşurken kentte az da olsa İtalyanca ve Fransızca da konuşulmaktadır. Özellikle kentin en önemli kültürel mirası olan ve UNESCO kültür mirası listesine giren Bern Old Town (Eski Şehir) İsviçre’nin en çok turist çeken konumları arasında yer alır.