GündemBatman'daki konserde APO posterleri ve PKK flamaları açıldı

Batman'daki konserde APO posterleri ve PKK flamaları açıldı

25.07.2008 - 10:45 | Son Güncellenme:

.

Batmandaki konserde APO posterleri ve PKK flamaları açıldı

BATMAN'ın Sason İlçesi doğumlu Ermeni şarkıcı Aram Tigran'ın Batman’da verdiği konser sırasında teröristbaşı Abdullah Öcalan’in posterleriyle, terör örgütü PKK’nın flamaları açıldı. Konseri DTP Batman milletvekilleri Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız ile DTP'li bazı belediye başkanları da izledi.

Haberin Devamı

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yaşayan 65 yaşındaki Aram Tigran, Batman Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte konser verdi. ‘Biz Kimiz’ adlı parkta düzenlenen ve yaklaşık 50 bin kişinin izlediği konserde zaman zaman izdiham yaşandı. Aram Tigran Kürtçe, Türkçe, Ermenice ve Arapça şarkılarla kalabalığı geç saatlere kadar coşturdu. Geçen yıl öldürülen gazeteci Hırant Dink için de ‘Sarı Gelin’ türküsünü okuyan Tigran, “Burası atalarımız ve babalarımızın diyarı” dedi.

Konserde terör örgütü yandaşları, görevlilerin uyarılarına rağmen PKK flamaları ve Öcalan’ın posterlerini taşıdı. Konseri, DTP Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız, DTP'li Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Beşiri Belediye Başkanı Burhan Kurhan ve Gercüş Belediye Başkanı Esat Öner de izledi. İlk kez davet edildiği konserde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Aram Tigran, “Buraları atalarımız ve babalarımızın diyarıdır. Müzik evrenseldir, dört dille Batmanlılara müzik seslendirmenin heyecanını yaşıyorum” dedi.

Haberin Devamı

DİNK ANISINA ‘SARI GELİN’

Sason doğumlu Ermeni şarkıcı Aram Tigran, geçen yıl öldürülen gazeteci Hırant Dink’in çok sevdiği ‘Sarı Gelin’ şarkısını seslendirdiğinde büyük alkış aldı. Her konserinde Dink'in anısına ‘Sarı Gelin’i seslendirdiğini belirten Tigran, “O Sarı Gelin’i çok seviyordu. Ben de her gittiğim konserde bu şarkıyı söylüyorum. Batmanlıların bu şarkıyı bu kadar sevdiklerini bilmiyordum” dedi.

Yaklaşık 2.5 saat süreyle konser veren Aram Tigran’ı, Batmanlılar sahneden indirmek istemedi. Okuduğu hareketli parçalarla kalabalığı coşturan Tigran'ın seslendirdiği Kürtçe, Türkçe, Ermenice ve Arapça şarkılarıın ardından Batmanlılar ‘Bir daha bir daha’ diyerek tempo tuttu.

KEŞFETYENİ
Pankartı görünce dayanamadı! Hemen sahneye çağırdı
Pankartı görünce dayanamadı! Hemen sahneye çağırdı

Cadde | 22.04.2025 - 19:58

Adı gibi her yaptığı olay olan Hadise, yurt dışı konserlerine devam ediyor. Konserde bir hayranının gösterdiği pankarta kayıtsız kalamayan Hadise, harekete geçti.

Yazarlar