Gündem Balıkesir'de orman yangını! Ekipler müdahale ediyor

Balıkesir'de orman yangını! Ekipler müdahale ediyor

23.06.2024 - 18:23 | Son Güncellenme:

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde arazide başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kepsut ilçesine bağlı Darıçukuru Mahallesi kırsalında arazide başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangına ilk etapta 13 arazöz, 2 helikopter, 2 uçak ve 50'den fazla personel ile müdahale başladı.

Haberin Devamı

SİİRT

Siirt merkeze bağlı Tuzkuyusu ve Yağmurtepe köylerinde yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen anız yangınları kontrol altına alındı.

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Tuzkuyusu ve Yağmurtepe köylerinde yıldırım düşmesi sonucu anız yangını çıktı. Yangın ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, alevleri söndürmek için yoğun bir çaba sarf etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak, soğutma çalışmalarına başlandı.

Balıkesirde orman yangını Ekipler müdahale ediyor

BATMAN

Batman’ın Yenişehir Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarının yakınlarındaki bir arazide, akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle anız yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin 45 dakikalık müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 30 dönümlük alan zarar gördü.

Haberin Devamı

Mardin’in Derik ilçesine bağlı kırsal Dumanlı Mahallesi Beşkavak mezrasında çıkan yangında ise 30 dönüm alanda ekili meyve ağaçları zarar gördü. Yangın, itfaiye ekipleri ve TOMA ile yapılan 2 saatlik müdahaleyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangınların çıkış nedenlerinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Balıkesirde orman yangını Ekipler müdahale ediyor

HAKKARİ

Hakkari’nin Kırıkdağ köyünde çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. Edinilen bilgilere göre, kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ köyü mezarlık alanında çıkan anız yangını rüzgarın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. Bölgeye itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın köy içinde kontrol altına alınırken, kırsal alanda devam ettiği öğrenildi.