GündemBalbay’ın kızı okulundan oldu

Balbay’ın kızı okulundan oldu

29.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon Davası sanığı CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay’ın kızı Yağmur Balbay’ın Norveç’te katıldığı bir konferansta sarfettiği “Okulda teröristin kızı damgasını yedim” sözleri nedeniyle, okuduğu Özel Tevfik Fikret Lisesi’nden ayrılmak zorunda kaldığı bildirildi.

Balbay’ın kızı okulundan oldu


Yağmur Balbay’ın okuldan ayrılacağını ilk olarak Oda TV’de Müyesser Yıldız duyurdu. Yıldız yazısında, şunları kaydetti:
“Yağmur babasının tutuklanmasından sonra yaşadıklarını anlatırken, ‘Okulda teröristin kızı damgasını yedim’ demişti. İşte bu bir cümle Balbay ailesinin, özellikle de Yağmur’un hayatının altüst edilmesine yetti. Böylesine ünlü bir okul, Yağmur’un bu sözlerinden rahatsızlık duyup, küçücük bir çocuğa fatura çıkarıyor. Çok başarılı Yağmur, birdenbire tüm sınavlardan sıfır çekiyor! Aile 10 gündür kan kusuyor. ”

‘Okuldan alacağım’
Balbay’ın eşi Gülşah Balbay Odatv’ye yaptığı açıklamada iddiaları doğrulayarak, “Biz bu olayın sessiz sedasız hallolmasını ve Yağmur’u yeni bir okula kaydettirmeyi planlıyorduk. Ancak ister istemez duyuldu. Okul yönetimi de duyulmasından rahatsız oldu. Şimdi kapılarını açtılar. Ama ne benim geri dönmeye ne de çocuklarımı onlara teslim etmeye niyetim var. Yağmur’la birlikte Deniz’i de okuldan alacağım” dedi.