15.06.2024 - 18:15 | Son Güncellenme:
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı için vatandaşları uyarı. Bakan Koca et tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili sosyal medyasından bir de video paylaştı.
Bakan Koca şöyle dedi; Kurban Bayramında et tüketiminde nelere dikkat edilmeli? Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir. Uzmanımız konuyu detaylarıyla anlatıyor.
İşte Bakan Koca'nın sosyal medyadan o paylaşımı;
Kurban Bayramında et tüketiminde nelere dikkat edilmeli? Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan… pic.twitter.com/IlzXEGr4LI
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) June 15, 2024