GündemBahçeli'den 28 Mayıs çağrısı: Sandıkta sorumluluklar üstlenmeliyiz

Bahçeli'den 28 Mayıs çağrısı: Sandıkta sorumluluklar üstlenmeliyiz

23.05.2023 - 15:11 | Son Güncellenme:

Malatya'da konuşan Bahçeli, vatandaşlara 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimi için çağrıda bulunarak, 'Sandıkta sorumluluklar üstlenmeliyiz. 14 Mayıs'tan sonraki dönemde aynen sandığa gitme kararlılığımız mutlaka gösterilmeli.' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Malatya'da vatandaşlara hitap etti. Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

6 Şubat'tan bugüne kadar geçen süre içerisinde çok önemli tedbirler alınmıştır. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. Alınan tedbirleri siyaseten istismar edemeyiz. Çünkü 104 gün içerisinde süren deprem felaketi sırasında öncelikle 50 bini aşkın şehidimizi toprağa verdik. 110 bini aşkın vatandaşımızı hastaneye sevk ettik. Diğer tedbirlerin de alınması gerekmekteydi. Bunların başında güvenlik gelmekteydi. 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan bütün bakanlarıyla devletin kamu gücüyle, kamudaki vatan evlatlarıyla, valisi, polisi, mehmetçikleriyle 11 ilimizde her türlü önlemi almasıyla, beslenme, güvenlik önlemleri alındı.. Böylece Türkiye üzerindeki oyunlar bozularak istismar kaldırıldı. 

Kamuoyunu yanlış göstermek istediler. Milletimiz bunların hiçbirisine geçit vermedi. Milletimiz el birliğiyle, kardeşçe her türlü yaranın sarılmasını sağladı.

Haberin Devamı

Bu dönem içerisinde bir de millet iradesine başvurma yolu denenmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamı için gerekli olan 14 Mayıs seçimleri olmuştur. İttifaklar yoluyla Türkiye üzerinde hesabı olanlar, dış birlikçileri olanlar büyük bir çaba göstermiştir.

14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yanında olanlar yüksek bir başarı elde etti. Kamuoyu araştırmalarındaki saptırmalara rağmen yüzde 49.5 ile millet dedi ki, 'Recep Ağa yola devam'

"BU KARARLILIĞIN DURMAMASI, YARIDA KALMAMASI LAZIM"

Böyle bir dönemde yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı seçimi hedefler doğrultusunda oldukça başarı sağlanmıştır.

Konutlar köyden şehire kadar ne gerekiyorsa yapılma çevresine girilmiş. Yeni bir Türkiye, yeni bir hayat, yeni bir yüzyılın adımlarının atılma kararlılığı ortaya çıkmış. Bu kararlılığın durmaması, yarıda kalmaması lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tekrar hayata geçmeli ve Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı olmalıdır. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz.

"SANDIKTA SORUMLULUKLAR ÜSTLENMELİYİZ"

Bunu yaparken milletçe birlik ve beraberlik içinde bulunmalıyız. 14 Mayıs'ta elde edilmiş başarıyı yarıda bırakmamak için yapılanları yarıda bırakmama kararlılığını bir kez daha göstermek için hep beraber 28 Mayıs'ta sandığa gitmeliyiz. Sandıkta sorumluluklar üstlenmeliyiz. 14 Mayıs'tan sonraki dönemde aynen sandığa gitme kararlılığımız mutlaka gösterilmeli.

Haberin Devamı

"ANADOLU'NUN EVLATLARI ANADOLU'NUN YİĞİDİNE SAHİP ÇIKMALI"

Oy pusulasını ele aldığınızda o pusulaya öyle bir bakın ki, televizyonlardaki yalana, dolana değil, soğana, patatese değil, milletin geleceğine, deprem felaketinin kaldırılmasına bir resim var ki o resim Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu sonuç ABD'nin kovboyları değil, Avrupa'nın uşakları değil Anadolu'nun evlatları Anadolu'nun yiğidine sahip çıkmalı.

Oy pusulasında iki resim var, bir de vuracak mühür var. Biraz düşünmenizi istiyorum. Kaolisyonlarla hükümetler kurulması hali Türkiye'nin temel sonuçlarının çözülmesine yetmiyor, yetemiyor. Türkiye'yi bataklığa, kaosa sürüklüyor. İşte bunları aşmak lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin önemi çok daha iyi anlaşılmalı.

Kim ne derse, desin. Dünyada sözü dinlenen bir Türkiye oluşmuştur. Terörle mücadelede kökü kazınacak hale getirmiştir. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin çok güçlü bir ara farkla sonuçlanması halinde Türkiye'de istikrarı sağlayan bir sistemin köklü olarak hayata geçmesi sağlanmalıdır. Ertesi gün ne olacak? İstanbul'un Fethi diyor sevgili kardeşim. Bu yaştasın ama farkındasın. Seni tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

SİVAS'TA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sivas Halk Buluşması'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önce kürsüye çıkarak Sivaslılara seslendi. Bahçeli konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devam etmesi gerektiğine değinerek, “Türkiye’de 1946’da çok partili demokrasiye geçildi. O günden bu güne geçen 70 yıllık dönem içerisinde 17 koalisyon hükümeti kurulmuş, bu hükümetlerin ömrü kısa olmuş, 5-6 siya parti iktidarı görülmüş, fakat Türkiye’nin hiçbir sosyal ve ekonomik problemi çözülmediği gibi Türkiye’nin başına musallat olan iç ve dış güçlere karşıda milletçe durulamamıştır. Yani, parlamenter sisteme tekrar dönelim diye mevcut sistemi eleştirenlere sesleniyorum. Bu kadar ağır bir felaketin yaşandığı dönemde şuan için kalkıp, 17 defa koalisyon hükümeti kurulmuş hepsinin ömrü 1-2 yıl olmuş, böyle bir yapıyla mı bu problemlerin altından kalkılabilecek. Şimdi bunun bir örneğini hep beraber görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimlerinin 2. turunu yaşarken bazı siyasi partiler bir araya geldiler, kimisi ittifak kurdu, kimisi başka yollara tevessül etti. Netice itibariyle 6’lı bir masa oluşturdular. Bu 6’lı masa 1.5 yıl toplandı bir tane Cumhurbaşkanı adayı belirlemekte başarılı olamadı. Sonunda bir isim üzerinde mutabakata vardıklarını söylediler ama masa alttan üstten çatladı, bir takım PKK terör örgütünün uzantılarıyla da bir arada yeni yeni suni masalar oluşturmaya çalıştılar. Şimdi Sivaslılara soruyorum. 1.5 yıl bir araya geldiniz. Her akşam bir yemek yediniz. Yediğiniz yemeklerde ne yediğinizi millete söylemediniz ama milletin karşısına geçip yalanla dolanla ortalığı karıştırıp, patatesten, soğandan, domatesten bahsedip pahalılıkları istismar ettiniz. Netice itibariyle bir tane adayı bulamadınız. En sonunda bir karara vardınız. Bugün bu adayla yarışa giriyorsunuz. Bu yedi partiden oluşan, yarın Meclis'te nasıl temsil edileceği belli olmayan, yönetimde istikrar yerine paydaşlar üreten, makamlar dağıtanlarla Türkiye’nin bugün ki ekonomik sıkıntılarını aşmak mümkün gözükmüyor” diye konuştu.

“Noktalı siyaset olmaz”

Haberin Devamı

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nu siyaset üretemeyip noktanın ardına sığınmakla suçlayarak, “Bir de moda oldu; ‘Şunu şunu yapacağım nokta.’ Ne demek nokta, noktanın ötesi nedir neden söyleyemiyorsun? Nokta, yani diyorsun ki ben adayım Kemal Kılıçdaroğlu adını kullanıyorum nokta. Peki noktadan sonra ki Kılıçdaroğlu kim? Ne yapacak bu noktadan sonra? Bu noktanın ünlemi var ama bu noktanın virgülü yok. Nokta var demek ünlemi de beraberinde getirmek demektir. Yedi tane ünlem ver sonunda da bir nokta. Yedi noktanın içerisinde Meclis'te bir sürü parti var ama nokta sadece ve sadece Kemal Kılıçdaroğlu. Kemal Kılıçdaroğlu milletin huzuruna çıktığında ne yapacağını anlat, nasıl yapacağını anlat, anlatamıyorsan kendini kurtarmak için noktaya saklanma, noktanın altına gizlenme. Televizyona çıktığın zaman bu milletle alay etme. Evleri ücretsiz yapacakmışsın. Yalan dolan, fasulye nohut. Bunlardan bahsediyorsun son cümlen ne? Nokta. Noktalı siyaset olmaz” şeklinde konuştu.