GündemBahamalar hakkında bilinmesi gerekenler

Bahamalar hakkında bilinmesi gerekenler

02.05.2018 - 17:26 | Son Güncellenme:

Dünyanın en çok ziyaret edilen tropikal bölgeleri arasında yer alan Bahamalar eşsiz güzellikleri, denizi ve altın rengi kumsalları ile her yıl milyonlarca turisti kendisine çekmektedir. Tropikal iklime sahip olan Bahamalar’da tatil yapmak isteyenler için ülkeye ulaşımı ve gezilecek yerleri sizler için araştırdık.

Bahamalar hakkında bilinmesi gerekenler

Bahamalar’da tatil birçok insanın rüyalarını süslemektedir. Amerika kıtasında yer alan Bahamalar tropikal iklimi ve eşsiz coğrafyası ile günümüzde en önemli tatil destinasyonları arasında yer alır. Tipik bir tropikal ülke olan Bahamalar kelime olarak Sığ Deniz anlamına gelir. Kelime anlamını yansıtan denizi ve yüzlerce adası sayesinde Bahamalar tatil yapmak isteyenlerin listesinde ilk sıralarda yer almaktadır.

Haberin Devamı

Bahamalar nerededir? Bahamalar’a nasıl gidilir?

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinin güneydoğusunda bulunan Bahamalar tropikal bir iklime sahiptir. Yıl boyunca sıcaklıkların düşmediği Bahamalar’a ulaşım için yılın her dönemi uçak seferleri yapılırken Karayip turları ile de seyahat edilebilir. Türkiye’den Miami aktarmalı seferler ile Bahamalar’a uçak yolcuğu yapılabilmektedir. Yaklaşık 700 ada ve 2.400 kadar kayalıktan oluşan Bahamalar en çok yıl boyu devam eden tropik iklimi nedeniyle tercih edilmektedir.

Bahamalar iklimi

Adalar topluluğu olan Bahamalar’ın iklimi yıl boyunca yumuşak astropikal iklimi altında seyretmektedir. Ülkede sıcaklık ortalama yaz aylarında 27 derece kış aylarında ise 21 derecedir. Bahamalar’da Haziran- Kasım ayları arasında fırtına görülür. Bu dönemde seyahat edilecekse dikkatli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Bahamalar’da gezilecek yerler

Bahamalar iklimi ve coğrafyası ile rahat bir tatil yapmak isteyenleri kendisine çekse de ülkenin tarihi yerleri de gezilecek yerler arasında yer almaktadır. Bahamalar’ın başkenti Nassau’da bulunan Korsan Müzesi, Parlamento binası, tarihi şehri ve Ardastra bahçeleri Bahamalar’ın gezilecek yerleri arasında yer alır.

Tarihi yerlerin yanı sıra Bahamalar’ın tercih edilmesinin en önemli sebepleri arasında yer alan muhteşem plajları, kumsallarda yer alan otelleri ve tropik havası her yıl milyonlarca insanı kendisine çeker. Bahamalar’da tatil yapmak isteyenlerin deneyimleyeceği şeyler arasında kültürel yiyecek ve içecekleri de yer almaktadır. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için Bahamalar’ın ulusal yemekleri arasında yer alan “Conch” ve deniz ürünlerinden yapılan onlarca farklı yiyecek yer alır.