Gündem ‘Askeri yargı yoluyla TSK dizayn edildi’

‘Askeri yargı yoluyla TSK dizayn edildi’

08.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri yargıdaki yapılanmasına ilişkin davada, 15 Temmuz darbe girişiminden önce TSK’nın nasıl dizayn edildiği gün yüzüne çıktı.

‘Askeri yargı yoluyla TSK dizayn edildi’

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada tanık olarak ifade veren Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Hukuk Hizmetleri Başkanı Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu, “Askeri yargı yoluyla TSK dizayn edilince boş kalan karar mercilerine bugün yargılanan darbeciler getirildi” dedi.

Haberin Devamı

Darbecilerin sözde atama listesinde Genelkurmay Adli Müşaviri olarak yer alan Muharrem Köse’nin darbe girişiminden haberdar olduğunu düşündüğünü belirten Yüzbaşıoğlu, “Mesaiye doğru dürüst gelmeyen, takip etmeyen adam Muharrem Köse, o gün mesaiye kalıyor ve akşam saatlerine kadar bekliyor. Halk sokağa çıkmış, şehitler var. Böyle bir ortamda Genelkurmay karargahına gidiyor ve ne olduğunu sormuyor” dedi.

Köse’nin çok genç olmasına rağmen müşavir olarak atandığını kaydeden Yüzbaşıoğlu, “Askeri yargıda kıdem, rütbe çok önemlidir. Muharrem Köse’nin daha askeri liseye girmeden babasının Merzifon’da cemaatin yurtlarına finansörlük yaptığı bilgisinin askeri liseye geldiğini ama dosyalardan bir el tarafından yok edildiğini tespit ettik” diye konuştu. l ANKARA Milliyet