03.06.2016 - 09:58 | Son Güncellenme:
Adaylar büyük bir heyecanla sınav günlerini bekliyor. AÖF sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgesi ise Anadolu üniversitesinin resmi adresi olan anadolu.edu.tr adresinden adayların erişimine açıldı. Haberimizde yer alan linklerden Aöf sınav giriş belgesine ulaşabileceğiniz gibi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi geçmiş dönem sorularının yayınlandığı ekampüs sistemine giriş yapabilirsiniz..
AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?
AÖF sınav giriş belgelerinin edinilebilmesi için gerekli olan ilk şey AÖF bürolarından kişilere özel olarak verilen şifredir. Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri bu şifre ile Anadolu Üniversitesi resmi sitesi https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim üzerinden öğrenci bilgi sistemine girebilir, AÖF sınav giriş yerlerini kolayca öğrenebilir. Ayrıca sınava girmek için ihtiyacınız olan AÖF Sınav Giriş Belgesi’ni de yine aynı yerden edinebilir. Öğrenciler bu belgede yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar. Fotoğraflı AÖF Sınav giriş belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.
AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ
AÖF ÇIKMIŞ SORULAR
AÖF çıkmış sorular sayesinde eski sınavlarına ulaşabilir ve örnek sorular çerçevesinde öğrenciler sınavlara çalışabilirler. Bu kaynak öğrencileri AÖF sınavlarına nasıl çalışılır sorusundan da büyük ölçüde kurtarıyor.
AÖF GEÇMİŞ DÖNEM SORULARI - TIKLA ÖĞREN
AÖF YENİ BİR UYGULAMAYA GEÇTİ
Anadolu Üniversitesi (AÖF) sınav sonuçları için yeni bir uygulamaya geçti. AÖF sınavlarına girip sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar için Anadolu Mobil Uygulaması devreye sokuldu.
SINAVA GİRİŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER
*Fotoğraflı Sınav Giriş BelgesiFotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
*Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.
AÖF SINAV KURALLARI
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.
Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.
Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.
Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.
Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Öğrenci Girişi bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarındanalacaklardır. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.
Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.
AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI NE ZAMAN YAYINLANIYOR?
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.
AÖF'DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?
AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.
Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)