GündemAnmaya çıkan yollar kapandı

Anmaya çıkan yollar kapandı

01.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi olaylarının 2. yıldönümü için Taksim’de toplanan grup polis engeliyle karşılaşınca oturma eylemi yaptı. Kalabalığın arasında Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da yer aldı...

Anmaya çıkan  yollar kapandı

Gezi Parkı’nın yıkılmasına engel olmak amacıyla 2013 yılının 31 Mayıs gecesini 1 Haziran’a bağlayan gece başlayan olayların dün 2. yıldönümüydü. Polis, yıldönümü nedeniyle sabah erken saatlerde Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Önlemler çerçevesinde Gezi Parkı ve Cumhuriyet Anıtı kapatılırken; metro istasyonunun Taksim durağı da yayaların kullanımına kapatıldı.
Karanfil bıraktılar
Taksim Meydanı’na ve meydana çıkan yollara TOMA ve polis ekipleri yerleştirildi. Meydana ve İstiklal Caddesi’ne girişler ise serbestti.
Gezi parkına saat 13.00’da karanfil bırakacaklarını açıklayan Taksim Dayanışması üyeleri ve bir grup İstiklal Caddesi’ne geldi. Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alpet Taş’ın da bulunduğu grup, 2. yıldönümünün sloganı olarak belirlenen “Her Yerdeyiz” sloganı yazılı pankartla İstiklal Caddesi’nin girişine kadar geldi. Grupta polisin attığı gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da vardı.
Burada polis ve 2 TOMA tarafından yolu kesilen grup, meydana yürümelerine izin verilmeyince bir süre oturma eylemi yaptı ardından karafilleri durdukları noktaya bırakarak dağıldı.
Bu arada Gezi parkında görev yapan Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan’a polis sert bir şekilde müdahale etti. Polisin parkı boşalttığı sırada cep telefonu ile fotoğraf çeken Şencan, sivil bir polis memurunun sert tokat darbesiyle yere yatırıldı.