Gündem‘Amfibi kolordu üç tugaydan oluşacak’

‘Amfibi kolordu üç tugaydan oluşacak’

16.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Deniz piyade birliklerinin farklı bölgelerde etkin bir biçimde kullanılması için Deniz Kuvvetleri yapısı içinde Çanakkale Nara’da Amfibi Kolordu kuruldu.

‘Amfibi kolordu üç tugaydan oluşacak’

AYDIN HASAN Ankara - Foça Birinci Amfibi Deniz Piyade Tugayı, İskenderun İkinci Amfibi Deniz Piyade Tugayı ile yeni kurulacak bir deniz tugayı dahil toplam üç tugaydan oluşacak. 

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekât ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, kuvvet yapısı planlamaları sürekli güncellenmektedir. Bu kapsamda Dalaman’da 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı kurulmaktadır. Çanakkale’de Amfibi Kolordu kurulmasına yönelik ise Deniz Kuvvetlerimizin gelişen, güçlenen kuvvet yapısına uygun olarak böyle bir karar alınmıştır” bilgisini verdi. 

Tuğgeneral disipline sevk edildi

Bakanlık kaynakları, makam aracıyla hudutta insan kaçakçılığı olayına ilişkin tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay’ın disipline sevk edildiği bilgisini verdiler. Kaynaklar, “Emekliliğe sevk edilen ve daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, devam eden adli sürecin yanı sıra idari olarak da Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiş olup, süreç devam etmektedir” dedi.

Haberin Devamı

1 haftada 73 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basın bilgilendirme toplantısında, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 73, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise, 845’i Irak’ın, 880’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 1.725 teröristin etkisiz hâle getirildiğini söyledi.