Gündem Alzheimer’ın ilacı sağlıklı hayatta

Alzheimer’ın ilacı sağlıklı hayatta

02.07.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’deki bilimsel çalışmada, tedavilerinin yanı sıra yaşam tarzını sağlıklı yönde değiştiren Alzheimer hastalarının zihinsel performansı arttı.

Alzheimer’ın ilacı sağlıklı hayatta

DİDEM SEYMEN İstanbul - İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi Hekimi Dr. Kerem Korkut konuyla ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Çalışmada beslenme ve yaşam şeklini değiştiren, destek ürünler kullanan, stresi yöneten ve uyku kalitesine dikkat edenlerin bağırsak florasında önemli değişiklikler görülmüş. Özellikle Alzheimer’da hastalığın bileşeni olan iki özel bakterideki azalma tersine dönüyor. Alzheimer’ın ilerlemesiyle birlikte düşen bu iki bakteri türünde, bağırsak florasında ciddi bir artış görülüyor. Bu değişiklik, Alzheimer’ın ilerlemesini durdurabiliyor. Aynı araştırmada Alzheimer hastalarının beyin dokularında biriken beta amiloid 40 isimli protein miktarının azaldığı gözlendi. Yaşam tarzı değişikliği yapan grupta zararlı proteinlerin azaldığı da bu çalışmayla kanıtlanmış oldu. Yaşam tarzı tıbbının en büyük avantajı, kişiye özgü ölçümlerle ve kişinin sağlığını öğrenmesiyle yürütülen bir süreç olmasıdır.”