GündemAK Parti'li Çelik: İsrail, bölge savaşı başlatmak için ilk tetiği çekti

AK Parti'li Çelik: İsrail, bölge savaşı başlatmak için ilk tetiği çekti

31.07.2024 - 11:41 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CNN TÜRK canlı yayınında Göksu Öngören Özgür'e açıklamalarda bulunan Çelik şunları söyledi; Filistin'in haklı davasına destek veren, buna destek veren herkes için acı bir gün.

Haberin Devamı

İsrail, Netanyahu hükümetinin soykırım ve katliam şebekesi olduğunu net bir şekilde biliyoruz. Bu eylem sonrasında net bir şekilde görüldü ki eylemin yapılma biçiminden İsmail Haniye gibi önemli bir ismin hedef alınmasına kadar İsrail ve Netanyahu hükümetinin yegane amacı bir bölge savaşı çıkarmaktır.

Bu saldırıdan sonra mesele onların ifade ettiği gibi ne İsrail'in güvenliğidir ne de başka bir konudur. Bir bölge savaşı çıkarmak istiyorlar.

Şunu herkes bilsin ki özellikle Batılı hükümetlerin temsilcilerine sesleniyorum: Bunlar karşısında suskun kalanlar zannetmesinler ki kendilerinden uzak bir bölge savaşı çıkacak ve herkes güvenli bahçesinde oturmaya devam edecek. Bunun sonucunda çıkacak istikrarsızlık ve sonucunda ortaya çıkacak tablo bütün bir bölgeyi olduğu gibi dünyanın her tarafında kimsenin rahat edemeyeceği bir tablo oluşturacaktır.

Haberin Devamı

SUİKAST FÜZE İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Barış diyen bir insana Netanyahu hükümetinden füze ile suikast girişimi gerçekleştirmek olmuştur.

Netanyahu ABD Kongresi'nde konuştuğu bölümlerden biri İran ile ilgili konular. Bize gelen bilgilere göre İran dışından atılan bir füze ile bu suikast gerçekleştiriliyor. Bundan sonrasında bölgedeki her ülkede İsrail bu eylemleri yapabilirim şeklinde bir mesaj vermiştir. Şimdi ne oluyor. Avrupalılar, Amerikalılar susuyor. Diplomasi ve barışı götürmek yerine oraya İsrail'i koruyacak savaş gemileri gönderiyorlar. Bunun neticesinde bölgede çıkacak büyük olaylar sanmasınlar ki Ortadoğu'da, Filistin'de sınırlı kalacaktır, bu kapılarına dayanacaktır. Bu artık küresel sistemin meselesidir.

İsrail, bölge savaşı başlatmak için ilk tetiği çekmiş oluyor.

Bölge ülkeleri teyakkuza geçmiştir.

 

Yazarlar