GündemAK Parti'den Özgür Özel'e tepki: TSK komuta heyetini saygısızca hedef aldı

AK Parti'den Özgür Özel'e tepki: TSK komuta heyetini saygısızca hedef aldı

27.02.2025 - 09:57 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in TSK'nın komuta kademesiyle ilgili sözlerine tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Çelik, "CHP Genel Başkanı kendi adını, Türkiye’ye düşmanlık eden bazı yabancı siyasetçilerin kahraman askerlerimizi hedef alan diliyle aynı hizaya yazdırmak istiyorsa kendi bileceği iştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman olduğu gibi TSK’nın üzerine herhangi bir gölge düşürülmesine asla izin vermeyeceği açıktır." dedi.

AK Partiden Özgür Özele tepki: TSK komuta heyetini saygısızca hedef aldı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in TSK'nın komuta kademesiyle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in TSK'nın komuta heyetini saygısızca hedef aldığını belirtti.

Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANIMIZ ASLA İZİN VERMEZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta heyetini saygısızca hedef almıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Başkomutanı olarak bu saygısızlığa asla izin vermeyeceğini en net şekilde ifade etmiştir.

“SİYASİ OKUR-YAZARLIK” PROBLEMİ

CHP yöneticilerinin kendi siyasi tarihlerine saygı göstererek kendi genel başkanlarının sözleriyle yüzleşmeleri gerekir. Bunun yerine Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerini eleştirmeye kalkıyorlar. Bu durum, CHP yöneticilerindeki “siyasi okur-yazarlık” probleminin kronik hale geldiğini gösteriyor. CHP Genel Başkanı kendi adını, Türkiye’ye düşmanlık eden bazı yabancı siyasetçilerin kahraman askerlerimizi hedef alan diliyle aynı hizaya yazdırmak istiyorsa kendi bileceği iştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman olduğu gibi TSK’nın üzerine herhangi bir gölge düşürülmesine asla izin vermeyeceği açıktır.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E: AYAĞINI DENK AL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partisinin grup toplantısında ordudan ihraç edilen teğmenler üzerinden TSK’nın komuta kademesine söylediği “Günü gelince hesabını sormak üzere bir tarafa not ediyorum” şeklindeki sözlerine çok sert tepki göstermişti.

Erdoğan şunları söylemişti:

Diyet borcu Sayın Özel’i siyaseten müşkül durumda bırakmaktadır. Ne tuttuğu yol yoldur ne üslubu siyasi nezakete uygundur. Partisinin grup toplantısında kahraman ordumuzun komuta kademesiyle ilgili kullandığı seviyesiz, sorumsuz ve saldırgan ifadeler bunun en son örneğidir. Sayın Özel, başkomutan olarak sana sesleniyorum: Ayaklarını denk al. Denk almazsan denk getirmesini de biz biliriz. Ordumun komuta kademesine laf atma yetkisi ve hakkı sende değildir. Haddini bileceksin. Bu ordunun komuta kademesine bilmem neredeki komutanlar şunlar bunlar laf atabilirler ama sana laf atmak bu milletin eğer bir evladıysan hiç yakışmaz. Gereği neyse ben de komuta kadememizi toplayacağım ve manevi tazminat davasından tut diğer her noktada bunlara davayı açacağız ve tüm komuta kademesinin hemen davayı açmalarını Milli Savunma Bakanım dahil kendilerinden isteyeceğim. CHP Genel Başkanı ne kadar erken kendine gelirse hem partisi hem de ülkemiz siyaseti itibarıyla o derece faydalı olacaktır. Diğer türlü Bay Kemal’i götüren çanlar çok yakında bu sefer kendisi için çalmaya başlayacak.