GündemAK Parti’de teşkilata söylem birliği eğitimi

AK Parti’de teşkilata söylem birliği eğitimi

14.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti, Nisan 2025’te yapılması beklenen büyük kongreye kadar, il ve ilçe yöneticilerine teşkilât yönetiminden vatandaşla iletişime kadar pek çok başlıkta eğitim verecek. Sahada vatandaşın şikayet ettiği konulara “ortak bir dil kullanılarak” nasıl cevap verileceği anlatılacak.

AK Parti’de teşkilata söylem birliği eğitimi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana pek çok konuşmasında partisinin 8. Olağan Kongre sürecinde teşkilâtta önemli değişimlere imza atacağını belirtmiş, geçtiğimiz günlerde de “Yeni isimlerle kadrolarımızı takviye edeceğiz” sözleriyle değişim mesajı vermişti.

Haberin Devamı

AK Parti, 2023 Genel Seçimleri sonrasındaki 1.5 yıllık süreçte Türkiye genelinde 41 il ve 547 ilçe başkanını değiştirdi. Kongre sürecinde, değişimi gerçekleşmiş pek çok il başkanlığında yeniden bir yapılanma planlanmıyor ancak yine de önemli bazı illerde bazı isimlerin değiştirilebileceği değerlendiriliyor.

12 Ekim’de başladı

AK Parti, 8. Olağan Kongre takvimi kapsamında 12 Ekim itibarıyla partinin ilçe yönetimleri için seçim sürecini başlattı. Belde ve ilçe kongrelerini 90 günde tamamlamayı planlayan AK Parti, 28 Aralık’ta da il kongrelerini başlatmayı hedefliyor. Bu takvim çerçevesinde en geç mart ayı sonuna kadar, 8. Büyük Olağan Kongre için hazırlık çalışmaları gerçekleştirilmiş olacak.

Vatandaşla iletişim

Haberin Devamı

Genel Merkez, Nisan 2025’te yapılması planlanan Büyük Kongre öncesinde, göreve başlayan yeni teşkilâtı kapsamlı bir eğitime almayı planlıyor. Edinilen bilgiye göre, Büyük Kongre’ye kadar kongresi tamamlanan il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri Ankara’ya davet edilerek teşkilât yönetiminden vatandaşla iletişime, adabımuaşeretten hükümetin mega projelerinin propagandasına kadar pek çok başlıkta bilgilendirilecek.

Eğitimlerde, partide yapılan anketlerde ortaya çıkan ve sahada vatandaşın bugüne kadar en çok şikâyet ettiği başlıklarda nasıl ortak bir dil kullanılarak cevap verileceği de anlatılacak. Bu kapsamda en önemli iki başlık ekonomi ve adalet olacak. Sahada bir il ya da ilçe başkanının vatandaşla teması, nasıl giyinmesi, fotoğraf çektirirken neye dikkat etmesi gerektiği gibi konular da eğitimin diğer başlıkları olacak. Ayrıca, vatandaşla selamlaşma, diyalog ve yaklaşım gibi dersler de verilecek. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapsamlı bir sunum yapıldığı öğrenildi.

Söz konusu eğitimlerin büyük kongreye kadar tamamlanması planlanıyor. Kongrenin ardından, eğitimlere, milletvekilleri ve danışmanlarının da dahil olacağı kaydedildi.

AK Parti’de teşkilata söylem birliği eğitimi

Kazada ölen Önderoğlu için taziye mesajı

Ankara’da önceki akşam 22.30 sıralarında Barış Önderoğlu’nun kontrolünü yitirdiği otomobil, ağaca çarptı. Kazada, ikiye bölünen otomobilin yarısı karşı şeritten gelen bir otomobile çarparken, diğer yarısı ağaca takılı kaldı. Kazada, sürücü Önderoğlu ile ablası AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Betül Önderoğlu ve arkadaşı Ayşenur Gök yaralandı. Betül Önderoğlu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Önderoğlu’nun vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Erdoğan, mesajında “AK Parti’mizin Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi, kıymetli kızımız Betül Önderoğlu’nun bir trafik kazasında vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Betül kızımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, AK Parti teşkilatımıza, arkadaşlarına, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. -DHA

Kabine’de gündem İsrail’in saldırıları ve şiddet olayları

Son toplantısını 30 Eylül’de yapan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek. Toplantının öncelikli gündemi İsrail saldırıları ile Türkiye’de artan şiddet olayları olacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek Kabine toplantısında iç ve dış politikaya dair birçok kritik başlık masaya yatırılacak. Toplantıda, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarıyla ilgili son gelişmelerin yanı sıra, saldırıların durdurulması için yürütülen diplomatik girişimler ele alınacak. Dış politika gündemi kapsamında 22-24 Ekim tarihleri arasında Rusya’ya bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenecek BRICS Zirvesi ve Türkiye’nin BRICS’e üyelik başvurusu da görüşülecek.

Haberin Devamı

Türkiye’de son dönemde artan şiddet olayları da Kabine’de değerlendirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin sunum yapması beklenirken, şiddetin önlenmesi için yapılacak yasal düzenlemeler gözden geçirilecek. Ekonomideki son durumun da ele alınacağı toplantıda, enflasyonla mücadelede alınacak ek tedbirler ve fahiş fiyatlandırmayı önlemek için yapılan denetimler masaya yatırılacak. Kabine, yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili gelişmeleri de görüşecek. -ANKARA Milliyet