GündemAdli Tıp Kurumu’na yeni dizayn

Adli Tıp Kurumu’na yeni dizayn

11.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Narin Güran cinayetini aydınlatma çabaları, Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediği tartışması gibi son dönem kamuoyunda gündem olan olaylarda da başvurulan Adli Tıp Kurumu’nun yapısında önemli değişikliklere gidildi.

Adli Tıp Kurumu’na yeni dizayn

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ANKARA-  4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Adli Tıp Kurumu’nun yapısının güçlendirilmesi, idari ve bilimsel kapasitesinin artırılmasına yönelik düzenlemeler içeren düzenleme ile kurumun görevleri arasına, ‘araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütme, yurt içi ve yurt dışında bulunan kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapma, adli tıp ve adli bilimler alanında eğitim programları düzenleme’ eklendi. Kurumunun idari kapasitesinin artırılması amacıyla hizmet birimleri olarak daire başkanlıkları kuruldu. Adli Tıp Kurumu başkan yardımcıları ile adli tıp ihtisas kurulu başkan ve üyelerinin görev süresi 4 yıl ile sınırlandı.

Haberin Devamı

600 kadro ihdas edildi

Kararnameye göre, doğrudan merkeze bağlı olan adli tıp şube müdürlükleri, adli tıp grup başkanlıklarına bağlandı. Adli tıp şube müdürlüklerinin bağlanacağı grup başkanlıklarının belirlenmesi için yıl sonuna kadar süre tanındı. Adli Tıp İhtisas Kurulu sayısı 8’den 11’e çıkarıldı, bazı kurulların görevleri yeni kurulanlara devredilirken, yeni uzmanlık alanları da eklendi. Yeni kurulan ihtisas kurulları ve hizmet birimleri, 31 Aralık’a kadar teşkilatlanarak faaliyete geçirilecek. Ayrıca, merkez ve taşra teşkilatı için kadro ihdası yapıldı. Merkez teşkilatı için 232, taşra teşkilatı için 368 olmak üzere toplam 600 kadronun ihdası yapılırken, 3 kadro da iptal edildi.

Yazarlar