GündemAdana'da maymun dehşeti! Küçük çocuğa saldırdı

Adana'da maymun dehşeti! Küçük çocuğa saldırdı

03.10.2024 - 17:16 | Son Güncellenme:

Adana'da maymun, tişörtünde maymun resmi olan ve kendisini sevmek isteyen çocuğa saldırdı. Maymunun sahibine 41 bin 817 lira para cezası uygulanırken, maymuna el konuldu.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Avrupa'dan tatile gelen bir kişi yanında maymun getirdi.

Haberin Devamı

Tasma takıp maymunu mahallede gezintiye çıkaran şahıs, daha sonra maymunu çocukların yanına götürdü. Maymun, kendisini sevmek isteyen ve üzerinde maymun resmi olan çocuğa saldırdı.

O anlar saniye saniye görüntülenirken, çocuk ayağından hafif şekilde yaralandı. Ailenin ise maymunun sahibinden şikayetçi olmadığı öğrenildi.

MAYMUNUN SAHİBİNE 41 BİN 817 LİRA PARA CEZASI

Olay sonrası Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis yaptığı çalışmada maymunun Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili-Söğütlü Mahallesinde bir evde tutulduğu bilgisine ulaştı. Polis eve yaptığı baskında maymunu ele geçirdi. Maymunu R.Ç. (16) isimli çocuk bulduğunu söyledi. “Hint Şebeği” olduğunu ve toplum sağlığı açısından beslenmesi, bakılması yasak olan cins olduğu için 41 bin 817 lira cezai işlem uyguladı. Polis maymuna da el koyup doğa koruma müdürlüğüne teslim etti.

Haberin Devamı

Adanada maymun dehşeti Küçük çocuğa saldırdı

ÇORUM

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Çorum'da bir maymunun dizinden ısırması sonucu yaralanan genç kız, hastaneye kaldırılmıştı.

Buharaevler Mahallesi Buharaevler 3. Cadde'deki bir evden kaçan maymun, işe gitmek için caddeden geçen Buse E.S'ye (19) saldırdı.

İhbar üzerine caddeye, sağlık görevlileri ile Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Adanada maymun dehşeti Küçük çocuğa saldırdı

Maymunun dizinden ısırması sonucu yaralanan Buse E.S, ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yarasına pansuman yapılan genç kız, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Bölgeden uzaklaşan maymunun yakalanması için Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.