Gündem 4 ilde yangın! Ekiplerin müdahalesi sonucunda kontrol altında

4 ilde yangın! Ekiplerin müdahalesi sonucunda kontrol altında

20.06.2024 - 16:23 | Son Güncellenme:

Adana Aladağ, Elazığ Maden, Çanakkale Ezine ve Balıkesir'in Bigadiç bölgelerindeki yangınları kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Aladağ ilçesine bağlı Pos Mahallesi Kökez mevkisinde saat 14.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler anız yaktı. Kısa sürede yayılan alevler, yakındaki ormana sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü Feke Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler sevk edildi.

Haberin Devamı

4 ilde yangın Ekiplerin müdahalesi sonucunda kontrol altında

Yangına 2 uçak ve 2 helikopter havadan, onlarca işçi ve arazöz ile de karadan müdahale ediyor. Jandarma ekipleri ise anızı yakan kişileri belirlemek için çalışma başlattı.

 KONTROL ALTINDA

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yangının kontrol altına alındığı soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

BALIKESİR

Öte yandan Balıkesir'in Bigadiç'in kırsal Esenli Mahallesi yakınlarında otluk alanda yangın başladı. Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından "Çıkan yangını, kontrol altına almak için havadan ve karadan etkin bir şekilde müdahale ediyoruz" notu paylaşıldı.

 

4 ilde yangın Ekiplerin müdahalesi sonucunda kontrol altında

Yangın bölgesine 3 uçak, 2 helikopter, 16 arazöz, 7 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı, 5 hizmet aracı, 2 dozer 2 grayder ve 100 personel ile havadan ve karadan müdahale edilmeye devam ediyor. Yangın bölgesine 6 arazöz ve 3 su ikmal aracı ilave olarak sevk edildi.

Haberin Devamı

KONTROL ALTINA ALINDI

Bigadiç ilçesine bağlı Esenli kırsal mahallesinde zirai alanda çıkan yangının, orman ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonrası kontrol altına alındı.

ELAZIĞ

Maden ilçesine bağlı Gezin köyü Kışlacık mezrasındaki ormanda sabah saatlerinde, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın büyürken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, jandarma ve belediye ekipleri sevk edildi.

Söndürme çalışmalarına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme helikopterleri de katıldı.

Yangına Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, itfaiye, İl Özel İdaresi, jandarma, Maden ve Sivrice belediyelerine bağlı ekipler, belde belediyesi ekipleri ile TEDAŞ ekipleri müdahale etti. Geniş bir alana yayılan yangın söndürme çalışmalarına aynı zamanda helikopterler, Hazar Gölü'nden su alarak destek verdi.

7 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yaklaşık 7 saat süren hummalı çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Yüzlerce dönümlük alanın kül olduğu yangın bölgesi dron ile görüntülendi.

ÇANAKKALE

Ezine'de tarım arazisinde çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra bu defa saat 16.30 sıralarında çöp döküm alanında başka bir yangın başladı. Rüzgar nedeniyle yayılan alevler, ormana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Haberin Devamı

 KONTROL ALTINDA

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yangının kontrol altına alındığı soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.