Gündem36. haftada artık doğum hazırlıkları başlamalı mı?

36. haftada artık doğum hazırlıkları başlamalı mı?

01.05.2018 - 13:14 | Son Güncellenme:

36 hafta gebelik, doğumun yaklaştığını 9 ayın dolduğunu ifade etmektedir. Hamileliğin 40 ile 41 hafta sürdüğünü düşünülürse, 36 haftalık hamilelikte doğumun olmasına yaklaşık 4 ila 5 ay kaldığını göstermektedir. Bu süreçte sizleri neler bekliyor?

36. haftada artık doğum hazırlıkları başlamalı mı

36 haftalık hamilelikte bebeğin gelişimi

Haberin Devamı

36 haftalık gebelikte bebek gelişim ölçüleri anne adayları tarafında büyük merak konusu olmaktadır. 36 haftalık gebelikteki bebeğin kilosu yaklaşık 2 kg 750 gr ağırlığında boyu is 46 cm ile 50 cm arasında değişmektedir. Bu haftada bebeğin sistemlerini büyük bir bölümü dışarıda yaşamasına uygun olacak şekilde gelişmiştir. 36 haftalığa kadar göbek bağından beslendiğinden dolayı sindirim sistemi de çalışmaya hazır duruma gelmiştir. Dünyaya gelip, ilk anne sütü aldığı andan itibaren sindirim sistemi de çalışmaya başlayacaktır. Bebek 36 hafta da ile derisinin altından yağ depolamaya devam edecektir. Dolgun ve yuvarlak yüzlere sahiptir. Yüzünün dolgun olmasını nedeni ise gelişimi tamamlayan emme kasları ve son dönemlerde biriktirdiği yağlardır.

Haberin Devamı

36 haftalık gebelikte bebek pozisyonu

36 haftalık gebelikte bebek pozisyonu, bebeğin başı anne karnının altında olmaktadır. Fetal kafatasında kalsiyum arttıkça bebeğin başı sertleşmeye başlayacaktır. Anne karnında ters duran bir bebeğin pozisyonunda son derece farklıdır. Ters pozisyonda olan bir bebek yuvarlak bir his verir. Bunu ancak doktor anlayabilmektedir. Bu yüzden 34. haftadan sonra doktorlar bu durumu anlamak için annenin karnına dokunurlar. Bu pozisyon hamilelik döneminde sürekli değişmektedir. 36. hafta ise sabit duracağı pozisyonu almaya başlar. Ancak 36. haftada ters duran bir bebeğin de düz pozisyona geçebileceği ihtimali bulunmaktadır. Ancak ilerleyen haftalarda doğuma yaklaştıkça bu ihtimal giderek azalır.

36 haftalık gebelikte bebek hareketleri

36 haftalık gebelikte bebek hareketleri değişir. Önceden anne karnında sürekli tekme atan sürekli kıpırdayan bebek 36 hafta olduğunda bebek, aniden hareket etmemeye ya da hareketleri azalmaya başlar. Bunun nedeni ise çocuk gelişimini tamamlamış ve anne rahmini tamamen kapatmıştır. Önceden anne rahminde her türlü hareketi yapabilecek kadar yeri var iken, şimdilerde ise rahimde yalnızca kıpırdayacak kadar dönecek kadar yeri kalmış ve hareketleri gün gün azalmaya başlamıştır. Başı doğum kanalına yaklaştığında hareketleri tamamen kesilecektir.

KEŞFETYENİ
Survivor'da sürpriz açıklama! Yarışmacılar dondu kaldı
Survivor'da sürpriz açıklama! Yarışmacılar dondu kaldı

Cadde | 25.04.2025 - 13:05

Survivor son bölümde sürpriz bir gelişme yaşandı. Acun Ilıcalı'nın sözleri şoke etkisi yarattı.

Yazarlar